Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.01.2006.

01:03

Poraz Marba, Šahtjor u polufinalu

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Ekipa ukrajinskog šampiona Šahtjora ponovila je još jednu odličnu partiju u prepunom beogradskom „Pioniru“ i pobedom (4:1) nad prvakom SCG Marbom praktično obezbedila plasman u polufinale UEFA Futsal Kupa.

Baš kao i u nedelju protiv aktuelnog šampiona Evrope Šahtjor je i meč protiv Beograđana odigrao vrlo strpljivo, čekajući grešku protivnika. U poslednjim sekundama prvog poluvremena Mirošnjik je doveo goste u vođstvo, a Beograđani su izjednačili u 28. minutu, kada je Šošo realizovao kazneni udarac.

Posle izjednačenja 5.500 gledalaca je na nogama pratilo pokušaje igrača Marba da dođu do pobede, ali je Zadorožnij u 37. minutu postigao gol, a u finišu, kada je Marbo uvođenjem „letećeg golmana“ krenuo na sve ili ništa, gosti postižu još dva pogotka.

"Došli smo sa ciljem da se plasiramo u polufinale i ostvarili smo ga," izjavio je trener Šahtjora Oleg Solodovnik, "Mi smo sačuvali više snage iz jučerašnjeg dana i to je odlučilo pobednika. Bez obzira što smo se praktično plasirali u polufinale, ni u poslednjem meču protiv Dinama nećemo kalkulisati."

Čestitajući protivniku i na zasluženoj pobedi, i na plasmanu u polufinale, trener Marba Goran Ivančić je naglasio da ga protivnik nije iznenadio načinom igre.

"Odigrali su samo za nijansu agresivnije nego protiv Belgijanaca. S druge strane, mi, za razliku od meča sa Dinamom, nismo bili dovoljno agresivni na našoj polovini, pa smo im ostavili više prostora za igru. I kao da smo se malo uplašili mogućnost da se plasiramo u polufinale. Uprkos svemu, mislim da smo potvrdili da nismo slučajno stigli među osam najboljih ekipa u Evropi," naglasio je Ivančić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve