Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.01.2006.

23:35

Kup: St. Pauli izbacio Verder!

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri trećeligaške ekipe St. Pauli plasirali su se u polufinale Kupa Nemačke, šokantnom pobedom nad Verderom iz Bremena 3:1.

Verder je u meč ušao sa najjačim timom, predvođenim Timom Borovskim i čuvenim KundK tandemom (Klasnić i Kloze). To nije sprečilo amaterski klub sa kultnim statusom u Nemačkoj da dođe do pobede u utakmici koja je daleko više podsećala na hokej nego na fudbal.

Domaćin je na zaleđenom i nedovoljno očišćenom poveo golom Mazingu-Dinzija, izjednačio je Žoan Miku, ali su u razmaku od šest minuta bočni fudbaleri Bol (profesija: policajac) i Šulc doneli veliku pobedu svom klubu.

Trener Veredera Tomas Šaf bio je veoma ljut zbog uslova u kojima se meč igrao. Pored poraza od nižerazredne ekipe Verder ima problem i sa povredom Miroslava Klozea, koja je posledica klizavog terena.

"Ne mogu da prihvatim da je ovaj meč uopšte igran – to je bilo neodgovorno. Imamo povredjenog igrača u svlačionici, i to je važan igrač", rekao je Šaf. Kloze je izabran za najboljeg igrača jessenje sezone u Bundesligi.

Pored hamburške ekipe i Bajerna, koji je plasman u sledeću fazu izborio u utorak, polufinalisti su Arminija iz Bilefelda i Ajntraht iz Frankfurta.

Arminija je na domaćem terenu igrala 1:1 sa ekipom Kikers Ofenbah, članom druge lige. Ajntraht je kao gost bio bolji od drugoligaškom Minhena 1860 – 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve