Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.01.2006.

19:22

Grupa B: DR Kongo - Angola 0:0

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbalske reprezentacije Angole i Demokratske Republike Kongo igrale su bez golova u prvom meču drugog kola grupe B Kupa afričkih nacija.

Kongoanci će biti daleko srećniji posle nerešenog ishoda, jer u poslednje kolo ulaze sa četiri boda, dok Angolci imaju samo jedan.

Takođe, “Crne antilope” iz Angole imale su od 18. minuta igrača više, zbog isključenja napadača Trezora Mputua.

Mputu, koji je u prvom meču turnira igrao izvanredno i postigao gol protiv Togoa, neobjašnjivo brutalno je startovao na Kalija u potpuno bezazlenoj situaciji, ostavivši senegalskog sudiju Badaru Diatu bez izbora.

Posle incidenta Kogoanci su se povukli u odbranu, a taj deo posla odradili su odlično. Kada su Angolci uspevali da prođu kroz zgusnute redove protivnika, zaustavljao ih je Paskal Kalemba.

Kalemba je posebno impresionirao zaustavljanjem Fabrisa Akve, kada je kapiten angolskog tima bio sâm pred njim.

Najbolju šansu za DR Kongo propustio je Lomana Trezor Lua Lua, kojio je uspeo da prođe sâm kroz protivničku odbranu u 63. minutu, ali je njegov udarac prošao daleko od gola.

U drugom meču grupe Kamerun igra protiv Togoa. Pobeda bi “Neukrotive lavove” već sad odvela u drugu fazu, dok Togoanci igraju za produženje nade, posle uvodnog poraza od DR Konga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve