Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.01.2006.

16:00

Stonton: Moja će biti poslednja

Izvor: Aleksandar Stojanović

Autor:Aleksandar Stojanović

Default images

Novi selektor reprezentacije Irske Stiv Stonton izjavio je da će o sastavu tima uvek on odlučivati bez obzira na malo trenersko iskustvo i imenovanje veterana Bobija Robsona na mesto savetnika.

Stonton, koji je igač sa najviše utakmica u reprezentaciji Irske i 16 puta kapiten nacionalnog tima, imenovan je na mesto selektora u petak a u stručni štab postavljen je i Englez Robson. On bi trebalo da pomaže Ircu u vodjenju ekipe.

“Ja sam šef  i moja će biti poslednja. Bobija ću iskoristiti na način na koji mislim da je najbolji.”

Lokalni mediji misle da je kombinacija 36ogodišnjeg Stontona i duplo starijeg Robsona odlična ali sumnjaju da je moguća savršena saradnja podsećajući da su partnerstva na tom poslu osudjena na propast.

Selektorsko mesto u reprezentaciji Irske je prvi Stontonov posao takve vrste. Doduše on  je pomalo trenirao engleskog trećeligaša Volsol gde je završio igračku karijeru.

Stonton, bivši igrač Aston Vile i Liverpula, na mestu selektora menja Brajana Kera koji je otpušten posle neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

“Nisam glup. Znam da je to težak posao. Želim nekoga ko će da mi pomogne. I da ne bude nedoumica, Bobi je moj izbor, to je moja odluka.”

Robson, koji je vodio Englesku od 1982. do 1990. na Svetskom prvenstvu u Italiji, rekao je da je oduševljen što će biti deo trenerskog tima i pomagati u radu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve