Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.01.2006.

21:00

Čelsi i WBA - pobede sa desetoricom

Izvor: Zoran Panjković

Autor:Zoran Panjković

Default images

Da je i deset igrača dovoljno za uspeh jednog fudbalskog tima, pokazali su u nedelju Čelsi i Vest Bromvič.

Ekipa Žoze Murinja protutnjala je i "Stadionom svetlosti", savladavši Sanderlend sa 2:1. Početak utakmice obećavao je drugačiji ishod. Kada je u 12. minutu Liam Lorens, posle greške Džona Terija doveo Sanderlend do prvog i ispostaviće se jedinog vođstva na utakmici, tribine su proključale, a optimizam i samopouzdanje domaćih igrača i navijača bar tih nekoliko trenutaka, potpuno bacili u senku činjenicu da je do kraja utakmice ostalo još 78 minuta i da je Čelsi uz Barselonu najsuperiorniji tim na kontinentu (treba li podsećati na 22. februar i njihov prvi okršaj na "Stamford Bridžu" ?).

Čelsi se vraća u igru, stvaraju se prilike pred golmanom Kelvinom Dejvisom, koji bi svakako bio heroj utakmice, da su kojim slučajem crveno-beli stigli makar do boda. Izjednačenje se dogodilo u 28. minutu. Panika u odbrani domaćih bila je glavni razlog zbog čega je koprodukcija Galas - Koul - Krespo završila promenom rezultata na semaforu.

Konačan rezultat postavio je Arjen Roben u 69. minutu, koji je najbolje iskoristio karambol u šesnaestercu Sanderlenda. Holanđanin je potom preskočio reklamni prostor, podelio radost sa navijačima, da bi ga potom sudija Foj "forvardovao" u svlačionicu pokazavši mu drugi žuti karton, primenjujući "Zakon o radovanju posle postignutog gola" (podsetimo da je prvi koji je ovo pravilo primenio na terenima ex-SFRJ, bio riječki doktor Damir Matovinović, a prva "žrtva", fudbaler Crvene zvezde, Dušan Savić).

Preostalih 20 minuta utakmice nije bilo dovoljno igračima Sanderlenda da stignu do izjednačenja, a napadačima Čelsija da još koji put savladaju sjajnog Dejvisa.

Vest Bromvič je na gostovanju protiv Vigana došao do prve pobede u gostima od marta prošle godine. Njegovi igrači do trijumfa su stigli kvantitativno inferioriniji u odnosu na domaćina. Iako je Daren Mur sebi dozvolio takav luksuz da u finišu prvog poluvremena dođe do svlačionice pre ostalih, njegovi saigrači su sjajno odigrali drugo poluvreme, postigli gol (Albrehtsen) i pokazali da je za ovako nemoćni Vigan sasvim dovoljno imati deset igrača na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve