Nova vest
Fudbal

Petak, 13.01.2006.

01:17

Reprezentacija SCG u Bilerbeku

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Baza fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore za vreme Svetskog prvenstva u Nemačkoj biće hotel ‘Vajsenburg’ u mestu Bilerbek, koje je udaljeno 60 kilometara od Gelzenkirhena.

U tom objektu plavi će boraviti od 6. do 20. juna, jer se poslednji meč u takmičenju po grupama igra 21. juna sa reprezentacijom Obale Slonovače u Minhenu. Bilerbek se nalazi u neposrednoj blizini granice sa Holandijom i on je povremena baza fudbalera Šalkea, gde igra naš reprezentativac Mladen Krstajić. Upravo na njegov predlog, selektor Ilija Petković i čelni ljudi FSSCG počeli su da razmatraju ponudu iz ‘Vajsenburg’ hotela.

“Presudna je bila želja selektora Petkovića, predsednika Karadžića i sekretara Damjanovića da fudbaleri tokom šampionata imaju potpun mir. Pre donošenja odluke konsultovani su i neki reprezentativci, koji su prihvatili potpunu izolaciju, s obzirom da se ne učestvuje na Svetskom prvenstvu svaki dan. Dobili smo do sada nekoliko možda i boljih finansijskih ponuda, ali naša namera nije bila da zaradimo, već da igračima obezbedimo najbolje uslove,” rekao je Aleksandar Bošković, portparol saveza. Hotel ‘Vajsenburg’ je izolovano mesto oko kojeg se nalazi šuma i u ponudi ima 21 apartman, 44 sobe i 25 prostorija koje su, takoreći, jednosobni stanovi. S obzirom da se Prvenstvo igra u letnjem periodu bilo je važno da hotel bude aklimatizovan i da ima bazen. Igrači na raspolaganju imaju i saune, teretanu, a stručni štab 11 konferencijskih sala. Na dva kilometra od hotela nalazi se sportski centar ‘Helker Berg’, koji ima šest svlačionica, sale za masažu, konferencijske sale i teren sa pokretnim golovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve