Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.01.2006.

13:25

Mandarić spreman da pusti Vukića

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Vlasnik Portsmuta Milan Mandarić spreman je da razgovara sa čelnicima Partizana o eventualnom transferu Zvonimira Vukića u Humsku. On je to potvrdio u izjavi za Večernje novosti:

"Biću krajnje konkretan: Vukića smo pozjamili od Šahtjora na godinu dana i platili 1,4 miliona dolara, dakle, negde oko 1.100.000 evra, plus njegova plata. Verovao sam da će biti pojačanje za nas, ali su menadžer i direktor bili nezadovoljni i izneli niz primedbi na koncentraciju i formu.

Pričali ste povodom toga sa Vukićem?

Da, samo jednom prilikom kada me je zamolio da ga pustim u Nemačku. Prvo sam mu savetovao da je bolje da se usredsredi na fudbal i izbori mesto u timu, jer je dobar igrač. Potom, Nemci su hteli da plate 350.000 dolara, što je upola manje nego što smo mi potraživali.

I onda je Vukić otišao iz Portsmuta?

Za 30 godina, koliko sam profesionalno u fudbalu, to mi se nije dogodilo. Trebalo je da putuje s ekipom u Blekburn, međutim, nije se pojavio. Sekretarica je otišla kod njega kući, ali on je već vratio ključeve od stana i kola. Samim tim, praktično, sam je raskinuo ugovor. A sada čujem da se vratio i odseo u nekom hotelu.

Šta će sad biti?

Ni sam ne znam, sve će se uskoro znati. Ono što me ljuti su priče o patriotizmu, navodno, ja neću da pomognem Vukiću. Ne, ja hoću da mu pomognem, ali ne znam kako. S kim da pričam, kome da se obratim. Mada je logično, da se meni neko javi. Evo, i to da kažem: spreman sam i da smanjim cenu, da onaj ko hoće Vukića plati 500.000, a ne 700.000 dolara. Na taj način mogu da mu pomognem.

Bilo je razgovora i s Partizanom?

Da, zvao me je Žarko Zečević pre četiri-pet dana i ja sam mu sve potanko objasnio. I on je shvatio. Ali, da budem krajnje iskren: ni u jednom trenutku o novcu nismo pričali. Dakle, ukoliko Partizan hoće Vukića, verovatno će me neko nazvati, ja sam spreman za dijalog...", rekao je Mandarić za Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve