Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.01.2006.

13:05

Počinje festival "Fudbal i film"

Izvor: Zoran Panjković

Autor:Zoran Panjković

Default images

U Domu omladine Beograda, povodom predstojećeg svetskog prvenstva u fudbalu, u periodu od 10. do 17. januara, biće prikazan ekskluzivan ciklus filmova „Fudbal i film“  sastavljen od igranih, dokumentarnih i kratkih filmova koji se po prvi put prikazuju u našoj zemlji.

U istom periodu u Pogonu Doma omladine biće organizovana izložba fotografija „Planeta fudbal“ najpoznatijih svetskih fotografa. Izložba obuhvata 42 fotografije velikog formata, autora širom sveta renomirane agencije Magnum, iznenađuje neobičnim uglom posmatranja i vickastim motivima iz oblasti "najvažnije sporedne stvari na svetu".

Filmovi o fudbalu prikazuju nam lepotu sporta i takmičarski duh, kao i  mesto fudbala  u običnom , svakodnevnom životu. Teme ovih filmova kreću se od analize timskog duha, kulture zabave koja je povezana sa fudbalom, pa sve do religijskih i kulturnih različitosti.

Ovde ćete videti u žaru igre slavne trenere i igrače, decu sa ulice u Hondurasu, turske devojke u Berlinu, tibetanske monahe; svi oni dele svoju fascinaciju fudbalom koji uspeva da  premošćuje razlike i stvara kontakte. Dvanaest dugometražnih i dokumentarnih filmova kao i 44 kratka filma posvećena fudbalu obići će tokom  2006. godine 126 zemalja sveta. U Beogradu će biti prikazivani od  10. do 16. januara, sa engleskim titlom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve