Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.12.2005.

19:13

FSS: Nagrade za Vidića i Petkovića

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbalski savez Srbije izabrao je Nemanju Vidića za najboljeg igrača, a Iliju Petković za trenera godine u Srbiji.

Petković i Vidić su sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Nemačkoj, a Savez ih je nagradio "Zlatnom loptom", prizanjem koje je ove godine dodeljeno prvi put.

Zlatnu plaketu dobio je bivši generalni sekretar FSS Nikola Jocković.

Fudbalski savez Srbije je u utorak održao sednicu Skupštine na kojoj su jednoglasno usvojeni izveštaji za 2005. i plan rada za 2006. godinu.

FSS je izrazio nezadovljstvo što u Vladi Srbije ne postoji samostalno ministarstvo za sport, ali je podržao predloženi nacrt Zakona o sportu.

Najavljeno je i osnivanje srpske "Kuće fudbala" i veća finansijska pomoć gradovima koji su izdvojeni kao strateški centri. Savez je izdvojio ukupno 600.000 evra za Kragujevac, Čačak, Kruševac, Zrenjanin i Suboticu, dok će status strateških podcentara sledeće godine dobiti još 12 gradova širom naše zemlje.

Ciljevi FSS u sledećoj godini su i poboljšanje rada sa mlađim kategorijama, veća regularnost takmičenja, povratak publike na stadione, kao i definisanje uslova koje bi za dobijanje dozvole za rad trebalo da ispune privatne škole fudbala.

Delegati Skupštine su usvojili i izmene u statutu FSS. Savez je tako dobio novi grb (plavi štit sa belim krstom i crvenom horizontalnom trakom sa stilizovanom loptom u sredini), a došlo je i do nekoliko promena u sastavu Skupštine.

Klubovi Prve lige grupa Srbija i republičkih liga slediće primer Meridijan Superlige i morati da prođu kroz proces licenciranja. Prohtevi će biti gradirani u skladu sa rangom,a  rok za njihovu implementaciju biće leto 2007. kada je u pitanju Prva liga, odnosno 2008. za četiri grupe trećeg ranga.

Saopšteno je i da će kompanija "Telekom" od 1. januara biti glavni sponzor Prve lige. Sponzorski ugovor vredan je 100.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve