Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.12.2005.

20:03

Vidić u Mančesteru od 1. januara?

Izvor: Aleksandar Stojanović

Autor:Aleksandar Stojanović

Default images

Nemanja Vidić će od 1. januara 2006. godine biti igrač Mančester junajteda, tvrde britanski mediji. Reprezentativac Srbije i Crne Gore napustiće moskovski Spartak u transferu vrednom oko sedam miliona funti, a menadžer Junajteda, Ser Aleks Ferguson, izjavio je da je veoma zadovoljan.

"Oduševljen sam što su klubovi postigli sporazum. Nemanja je brz, agresivan i sa 24 godine biće značajno pojačanje za ekipu," rekao je Ferguson.

Za Vidića su zainteresovani bili i prvak Evrope, Liverpul, kao i italijanski ligaš Fiorentina, ali su čelnici Mančester junajteda bili najuporniji.

Procenjuje se da je transfer vredan oko 10,5 miliona evra. Predsednik Spartaka je rekao da neće prodati Vidića ispod 15 miliona evra. Reprezentativac Srbije i Crne Gore bi trebalo da otputuje u Mančester gde će pregovarati o ličnim detaljima ugovora i obaviti lekarski pregled. Očekuje se da će to biti samo formalnosti.

Ukoliko ne bude nepredvidjenih problema, Vidić će biti u konkurenciji za tim za treću rundu FA kupa protiv Bartona 8. januara a već sledećeg vikenda bi trebalo da bude u ekipi za premijerligaški debi protiv gradskog rivala, Mančester sitija.

Reputacija ovog fudbalera, koji je 2004. iz Crvene zvezde otišao u moskovski Spartak, znatno je porasla posle fenomenalnih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo tokom kojih je najbolja odbrana evrokvalfikacija primila samo jedan gol.

Njegov dolazak na Old Traford trebalo bi da bude odlično prihvaćen jer navijači misle da je odbrana porozna prethodnih meseci. Mikael Silvestre se nije snašao na mestu centralnog defanzivca a Rio Ferdinand ne uspeva da opravda činjenicu da je najskuplji odbrambeni fudbaler u istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve