Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.11.2005.

22:53

Veljko 2, Savo 1, Barsa gazi

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Napadači iz SCG obeležili su nedeljni popodnevni program 13. kola španske Primere.

Hetafe je savladao Malagu 3:2, a Veljko Paunović postigao je dva gola. Još jači aplauz od nekadašnjeg našeg reprezentativca dobio je svetski šampion Formule 1 Fernando Alonso, koji je izveo početni udarac sa Hetafeovim šalom oko vrata (na slici).

Kapiten reprezentacije SCG Savo Milošević postigao je prvi gol za pobedu Osasune nad Alavesom 3:2, čime se klub iz Pamplone privremeno probio na čelo tabele. Osasuna je na svom stadionu dobila svih sedam mečeva u sezoni.

Barselona je zadržala čelo tabele, posle lagane pobede nad Santanderom 4:1. Ronaldinjo je protiv slabašne kantabrijske ekipe dopustio sebi da promaši penal na samom startu, ali ej briljantni gol Etoa posle solo prodora prelomio meč. U nastavku golovi su padali u nizu, a publika uživala u spektakularnoj igri najatraktivnijeg tima na planeti.

U pretposlednjem meču kola Real Madrid provukao se u San Sebastijanu rezultatom 2:2. Domaćin je golovima Prieta i de Paule ubedljivo vodio i neko vreme imao igrača više zbog isključenja Ramosa. Međutim, kada je u finišu isključen i Garitano snage su izjednačene, a u poslednjih pet minuta Raul Bravo i Zinedin Zidan doneli su bod Madriđanima.

Viljareal se pobedom u La Korunji nad Deportivom 2:0 popeo na treće mesto Primere. Pobedu “Žutoj podmornici” doneli su Argentinci – oporavljeni Huan Roman Rikelme i Huan Pablo Sorin.

Četvrtoplasirana Sevilja, koja ima isti broj bodova kao Viljareal i Selta, slavila je na gostovanju Saragosi 2:0. Saragosa je dobar deo utakmicu odigrala sa igračem manje, pošto je Sezar zaradio crveni karton. To su u drugom poluvremenu iskoristili Saviola i Alves.

U derbiju Andalusije Kadis je u gostim aosvojio bod protiv Betisa. Tim sa začelja vodio je golom Markusa Asunsaa, ali je u drugom poluvremenu najpre isključen Rivera, a u finišu je Peres izjednačio iz penala.

Meč velegradskih “klubova iz senke” na Kalderonu završen je takođe bez pobednika. Liksan i Harke postigli su po gol u prvih deset minuta, posle čega se rezultat nije menjao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve