Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.11.2005.

20:11

Luka Toni srušio Milan

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Fjorentine postigli su veliki uspeh u 11. kolu Serije A. “Ljubičasti” su na stadionu Artemio Franki pobedili Milan rezultatom 3:1, a ponovo je sjajan bio prvi strelac lige Luka Toni. Dva njegova gola, između kojih je Martin Jorgensen pogodio mrežu, popeo je njegov sezonski skor na 15 golova.

Viola je tako stigla rivala na tabeli, obe ekipe imaju po 28 bodova, pet manje od lidera Juventusa. Jedini pogodak za Ančelotijev tim postigao je Albeerto Đilardino. Đilardino je u 86. minutu postigao još jedan gol, koji je poništen zobg faula u napadu, a samo minut kasnije Toni je presudio Milanezima.

Za naše ljubitelje fudbala junak je i ovog vikenda Mirko Vučinić. Igrač koji je potopio Hrvate postigao je prvi gol u briljantnoj pobedi Lečea nad Sijenom – 3:0. Leče je posle druge pobede ove sezone sada pretposlednji.

Livorno se privremeno popeo čak na četvrto mesto, pobedom 2:0 protiv Empolija. Prvi gol u toskanskom derbiju dao je Morone, a ni ovog puta Kristijan Lukareli nije propustio da pogodi mrežu.

Sa te pozicije njih je potisnuo Inter, koji je u večernjem meču pobedio Parmu 2:0, golovima Figa i Kambijasa u poslednjoj četvrtini igre. Za milanski klub ponovo je zaigrao Dejan Stanković, posle pauze zbog povrede.

Šesta je sada Sampdorija, koja je bez većih problema savladala Lacio 2:0. Autogol Lorenca D’Ane sprečio je Kjevo da očuva mesto u prvih šest, jer je Askoli odneo bod sa Bentegodija.

Trevizo je za pet minuta dao dva gola Palermu, ali bod ipak putuje na Siciliju. Ređina beži sa dna pobedom nad Kaljarijem 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve