Nova vest
Fudbal

Petak, 04.11.2005.

12:43

Domenek "bira" golmana za SP 2006

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor francuske fudbalske reprezentacije Rejmon Domenek odlučiće naredne nedelje ko će biti prvi golman njegovog tima na Svetskom prvenstvu 2006. godine u Nemačkoj, da li će to biti Fabijan Bartez ili Gregori Kupe.

"Moram da izaberem. Još to nisam učinio, imamo malo vremena da o tome razgovaramo. Medjutim, ni Fabijan ni Gregori ne žele da budu broj dva", rekao je Domenek.

On je dodao da prvi golman ne može da bude "jednom Fabijen, a Gregori sledeći put".

"To ne ide tako...Odlučiću pre utakmice sa Kostarikom", rekao je selektor Francuske, najavljujući da će o tome obavestiti javnost sledećeg utorka, na konferenciji za novinare.

Francuska se sastaje sa Kostarikom u prijateljskoj utakmici u sredu, a tri dana kasnije igraju sa Nemačkom u Parizu.

Golman Olimpika iz Marselja fabiojan Bartez bio je prvi golman reprezentacije za Svstko prvenstvo 1998. godine, kada je Francuska osvojila titulu. On je tada izabran neposredno pred početak Mundijala.

Bartez je "odslužio" petomesečnu kaznu zabrane igranja, zbog toga što je pljunuo na sudiju tokom jedne prijateljske utakmice njegovog kluba u februaru.

Golman Olimpika iz Liona Gregori Kupe bio je prvi golman u reprezentaciji dok je Bartez bio odsustan, i pružao je odlične partije i za Francusku i za klub, koji je trenutno vodeći u francuskoj ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve