Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.10.2005.

23:59

Taribo Vest ostao bez angažmana

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Nigerije Taribo Vest raskinuo je ugovor sa engleskim drugoligaškim klubom Plimut Argajl.

Vest je u klub iz Kornvola došao ovog leta, posle kratkotrajnog boravka u katarskom Al Arabiju, a na Houm Parku trebalo je da ostane do kraja sezone.

Za dva meseca u timu Vest je odigrao dve prvenstvene i jednu utakmicu Liga kupa.

U Šampionatu (engleska druga liga) Plimut zauzima 20. mesto, sa 12 bodova iz isto toliko mečeva, dva mesta i dva boda više od zone ispadanja.

Vest je za nacionalni tim Nigerije odigrao 40 utakmica, a nastupao je i na dva svetska prvenstva – 1998. i 2002. godine.

Fudbaler sa upadljivom frizurom (menjao boju kose u skladu sa timom za koji nastupa) igrao je i za vrhunske klubove, kakvi su Inter i Milan.

U Partizan je došao u leto 2003. godine, kada je na klupi bio Nemac Lotar Mateus, a klub pojačan nekolicinom stranih igrača. Bio je jedan od najboljih igrača tima koji se takmičio u Ligi šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve