Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.10.2005.

00:35

Juve lako dobio "Derbi Italije"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Juventusa dobili su “Derbi Italije” i nastavili seriju pobeda u Seriji A. Juve je u šestom kolu šampionata savladao Inter rezultatom 2.0, golovima Trezegea i Nedveda u prvom poluvremenu. Inter, koji je u prethodnih nekoliko duela sa Juveom igrao voma dobro, ovog puta bio je potpuno inferioran i nije stvorio ozbiljniju priliku.

Milan je iskoristio neuspeh gradskog rivala i izbio napoziciju dva, sa pet bodova manje od lidera. “Rosoneri” su pred svojim navijačima lako pobedili Ređinu. Najiskusniji igrač tima Paolo Maldini postigao je dva gola u prvom poluvremenu (!), a konačan rezultat 2:1 postignut je u nadoknadi vremena.

Šok dana dogodio se na Olimpiku, gde je Sijena savladala Romu 3:2. Gosti iz Toskane konstantno su bili u prednosti, Roma je dva puta izjednačila, a u poslednjih pola sata Sijena je imala igrača manje, ali je uspela da ostvari pobedu golom Kolonezea u poslednjem minutu.

U izuzetno efikasnom kolu (samo u sedam popodnevnih mečeva postignuto je 29 golova!) prve pobede ostvarili su Askoli (protiv Parme) i Leče (u duelu sa Kaljarijem). Pobednika nije bilo u duelu Palerma i Empolija.

Fjorentina i Sampdorija su novim pobedama prestigle Inter i nalaze se na trećem i četvrtom mestu. Samp je na Siciliji deklasirao Mesinu 4:1, uz dva gola Bonacolija, dok je “Viola” dobila toskanski derbi, u kojem je Livorno sa igračem manje u finišu stigao sa 0:3 na 2:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve