Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.10.2005.

20:29

Zvezda u nadoknadi, nula Partizana

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Podgorici Budućnost rezultatom 2:1, u derbiju osmog kola Meridijan Superlige. Domaćin je poveo u 16. minutu golom Ivana Boškovića, izjednačio je Milan Purović sedam minuta kasnije, a pobedu je Zvezda izborila u nadoknadi vremena, kada se šut Dušana Baste odbio od Blaža Rajovića i prevario golmana Budućnosti.

Zvezda je tako izbila na drugo mesto, sa dva boda manje od vodećeg OFK Beograda, a boljom gol-razlikom od Partizana. “Crno-beli” su na svom terenu igrali bez golova sa kulskim Hajdukom.

U prvom meču dana Borac je na Banjici pobedio Rad 3:0. Nedeljković je doneo prednost domaćinu posle 20 minuta, a Građevinari su slomljeni u poslednjih četvrt sata, kada su po jedan pogodak postigli Galić i Davidov.

Pred oko sedam hiljada gledalaca derbi kola pod Goricom je doneo veoma dobar i ofanzivan fudbal, a ekipe su bile ravnopravne u većem delu meča i stvorile veliki broj prilika. Budućnost je povela posle kornera – Goran Perišić je šutirao sa prve stative, Stojković odbija loptu samo do Boškovića, koji je sa 4 metra ubacio u mrežu.

U 23. minutu Boško Janković je prošao po desnoj strani, izbacio dva odbrambena igrača i centrirao na zadnju statitvu. Žigić je odlično skočio i poslao loptu ka golu, a Purović je samo potvrdio izjednačenje praktično sa gol-linije.

Najbolju priliku u drugom delu Budućnost je imala u 54. minutu, kada je Stojković zaustavio šut Igora Burzanovića u situaciji 1 na 1, a posle 70. minuta domaći tim gubi snagu, pa Zvezda preuzima potpunu kontrolu i visokim loptama stvara priliku.

U 93. minutu odbrana domaćih loše interveniše, Basta prima loptu sâm na ivici šesnaesterca, kreće nekoliko koraka i šutira snažno po zemlji. U pokušaju da blokira šut Rajović skreće loptu i vara golmana Vukadinovića za konačnih 2:1.

Na stadionu Partizana pred nekoliko stotina gledalaca (domaći navijači bojkotovali su meč, a Kuljane je bodrila grupa tifoza) viđena je slaba utakmica, bez ozbiljnijih prilika.

Partizan je napadao tokom celog meča, ali je izuzetno gusta odbrana kulske ekipe uspela da spreči napadače “crno-belih” da se izbore za stoprocentnu šansu. Partizan je petnaestak minuta pre kraja oštećen za očigledan jedanaesterac, kada je jedan od odbrambenih igrača gostiju igrao rukom, a u poslednjih 10 minuta Hajduk je igrao sa igračem manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve