Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.10.2005.

00:44

Hetafe opet vodi, Barsa se izvukla

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Favoriti u Primeri imali su teško veče protiv nadahnutih rivala. Hetafe je ponovo lider bar na jedno veče, posle neobične pobede nad Valensijom 2:1, dok je Saragosa na podjednako neobičan način ostala bez trijumfa na stadionu Kamp Nou.

Saragosa na najvećem španskom stadionu nije slavila već 40 godina, ali je ove subote bila veoma blizu potpunog uspeha. Prvo poluvreme prošlo je bez golova, ali je na početku nastavka, u malom razmaku, porodična manufaktura Milito pripremila potpuni šok za domaće navijače, najpre je mrežu Valdesa pogodio Gabrijel, a zatim i Dijego.

Ipak, u finišu je Barselona iskoristila priliku, koja se ukazala kada je Paragvajac Delio Toledo u šesnaestercu srušio Marka van Bomela – defanzivac Saragose je dobio crveni karton, a Ronaldinjo (nastupao u kopačkama na kojima je znak proizvođača načinjen od pravog 24-karatnog zlata!) još jednom sa penala bio precizan. Samo minut pre kraja prvi strelac lige Samjuel Eto doneo je “bordo-plavima” bod šestim golom u sezoni.

Na obodu Madrida u subotu je srušena ekipa Valensije. “Slepi miševi” su poveli u 31. minutu još jednim pogotkom izvanrednog Davida Vilje, a do poluvremena izjednačio je Riki. Drama je došla u finišu – najpre je Vilji poništen gol zbog faula u napadu, a u sledećem napadu je rezervista domaćina Redondo doneo pobedu Hetafeu.

Igrači Valensije ponovo su se ponašali krajnje nepristojno, uz niz veoma oštrih startova (Angulo, Marčena), a posle jednog prekida u nadoknadi vremena Vilja je zaradio crveni karton. Valensija je tako doživela prvi poraz u sezoni, a nepobeđeni su i dalje Hetafe i Saragosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve