Nova vest
Fudbal

Subota, 20.08.2005.

11:30

Seltik duguje 20 miliona funti

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Dugovi škotskog Seltika, zbog loših prošlosezonskih partija fudbalera tima u Ligi šampiona, narasli su na skoro 20 miliona funti, saopšteno je na konferenciji za novinare u Glazgovu. Klub je visinu dugova saopštio juče, dan uoči današnjeg duela sa Glazgov Rendžersima - prvog "večitog derbija" Škotske u novoj sezoni.

Seltik je prošle godine izgubio titulu šampiona Škotske u poslednjem kolu prvenstva, koje su na kraju osvojili upravo "ljuti rivali" iz Rendžersa. Klub je takmičenje u Ligi šampiona završio na poslednjem mestu u svojoj grupi i tako ostao bez velikih novčanih premija.

Fudbaleri Seltika uspeli su da osvoje samo Kup Škotske, posle čega je tadašnji trener Martin O'Nil napustio klub. Dugovi Seltika popeli su se za 3,7 miliona funti i sada iznose 19,5 miliona pošto je profit kluba opao za 9,9 odsto. Seltik je, takodje, već završio sa učešćem na evropskoj sceni ove godine posle iznenadnog poraza od slovačke Artmedije Petržalke u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Artmedija će u utorak igrati revanš utakmicu u Beogradu s Partizanom u trećem, poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi meč dva tima u Bratislavi završen je bez golova - 0:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve