Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.08.2005.

11:32

Benfika osvojila Superkup

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šampion Portugalije Benfika došla je do četvrtog trofeja Super kupa u istoriji kluba pošto je u subotu u Lisabonu pobedila ekipu Vitorije Setubal sa 1:0.

Tako je Holandjanin Ronald Kuman već posle dva meseca rada došao do prvog trofeja sa novim klubom. On je na mestu prvog trenera nasledio Djovanija Trapatonija koji je otišao u Štutgart.

Pobedonosni pogodak postigao je Nuno Gomeš u 51.minutu i tako se osvetio ekipi koja je neočekivano sprečila najpopularniji portugalski klub da osvoji “duplu krunu” u sezoni 2004/2005.

”Lisabonski orlovi” odbranu titule započinju utakmicom protiv Akademike sledećeg vikenda, dok najveći rival ekipa Porta na svom stadionu dočekuje novajliju Eštrelja Amadoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve