B92: Zenga trener Crvene zvezde!

Izvor: B92 Srbija i Crna Gora
Podeli

Kako B92 saznaje, novi trener Crvene zvezde je Valter Zenga, proslavljeni golman Intera i italijanske reprezentacije i u prošloj sezoni trener rumunske Steaue, sa kojom je ušao u ligu Kupa UEFA. Zbog sukoba sa predsednikom kluba napustio je klub nekoliko kola pre kraja.

Iako je predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković u sredu izjavio da je potraga za novim šefom stručnog štaba završena i da Ratko Dostanić na toj poziciji ostaje i sledeće sezone, demanti ove informacije došao je nekoliko sati kasnije...

U telefonskom razgovoru Zenga je potvrdio da je razgovarao sa Draganom Stojkovićem u Milanu, ali da još nije spreman za izjave "pošto je malo vremena prošlo od završenih razgovora"...

Agenciji Beta u telefonskoj izjavi iz Milana, Dragan Stojković rekao je da je Zvezda Zengi postavile "najviše moguće" ciljeve.

"Sa Valterom smo se dogovorili na dve godine i on će već prekosutra doći u zemlju. Prvi prioritet je da se napravi tim. Dobra ekipa igrača, sa pobedničkim mentalitetom. U domaćem prvenstvu cilj nam je da vratimo titulu, a u Evropi da odemo što dalje možemo", objasnio je Stojković.

"Govorio sam da nećemo izigravati pijane milionere i razbacivati se novcem. Rekao sam Dostaniću da ne mogu da mu garantujem da će ostati, ali da treba da ostane da radi sa timom. Zenga je izneo uslove koji su prihvatljivi za Zvezdu i tako smo se dogovorili", rekao je Stojković.

Finansijski detalji ugovora još nisu saopšteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.