Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.07.2005.

14:41

Libertadores:Atletiko - S.Paolo 1:1

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Brazilske fudbalske ekipe Sao Paolo i Atletiko Paranainse odigrali su 1:1 u prvoj utakmici finala Kupa Libertadores, najprestižnijeg latinoameričkog takmičenja.

Sao Paolo je došao do remija zahvaljujući autogolu u drugom poluvremenu meča koji je odigran u četvrtak u jutarnjim časovima po centralnoevropskom vremenu, a dovoljna mu je pobeda u revanšu sledeće nedelje da bi osvojio svoj treći trofej Kopa Libertadores.

Centarfor Aloisio doveo je Atletiko u vodjstvo u 14. minutu, kada je posle centaršuta Žankarlosa udarcem glavom sa oko šest metara savladao golmana Sao Paola Rožerija Senija.

Sao Paolo je izjednačio autogolom štopera Durvala u 52. minutu.
Ovo je prvo finale Kopa Libertadores u kome igraju klubovi iz iste zemlje još od kada je turnir počeo da se održava 1960. godine.

Utakmica se igrala u Porto Alegreu, koji je udaljen oko 500 kilometara od Kuritibe odakle dolazi Atletiko, zato što je Južnoamerikčka fudbalska konfederacija proglasila da je stadion "Kjosera arena" previše mali za finale Kopa Libertadores.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve