Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.06.2005.

14:59

Spajanje Železnika i Voždovca

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nova fudbalska sezona u Srbiji i Crnoj Gori, koja je na pragu donosi i niz, za sada nerešenih problema, ali će jedan od najvećih biti rešen spajanjem Železnika i drugoligaša Voždovca. 

Železnik i Voždovac su pred potpisivanjem ugovora o spajanju, tako da će u novoj sezoni igrati novi klub. Potrebno je da se taj novi klub, za koga se još ne zna kako će se zvati (verovatno Voždovac), dostavi prijavu za takmičenje u fudbalsku organizaciju do 1. jula.  Železnik je u protekloj sezoni osvojio Kup Srbije i Crne Gore, što je najveći uspeh u klupskoj istoriji, ali je njegov vlasnik Dragan Bulić najavio na kraju sezone gašenje kluba.

Ako se dogodi fuzija ostaće upražnjeno jedno mesto u Prvoj ligi, a za sada mu je najbliži čačanski Borac, koji je ispao iz elite kao 13. plasirani tim.

Neizvesna je sudbina još jednog beogradskog prvoligaša - Radničkog sa Novog Beograda, koji će možda istupiti iz takmičenja u Prvoj ligi.  Sportska štampa piše u nedelju da se i kruševački Napredak uključio u "sezonu svadbi" i prenosi reči novog predsednika Napretka Miloša Nenezića da se "sve dogovorio sa Bulićem da se od jeseni Napredak takmiči u Prvoj ligi umesto Radničkog". 
U Zajednici prvoligaša, medjutim, tvrde da o tome ne znaju ništa, već da je samo najavljeno spajanje Železnika i Voždovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve