Nova vest
Fudbal

Subota, 25.06.2005.

23:21

SP U20: Bez Evropljana u polufinalu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U finalu svetskog prvenstva za mlade fudbalere (igrači rođeni 1985. godine i mlađi) igraće selekcije iz Afrike i Južne Amerike. Polufinala su na programu 28. juna, a sastaju se Nigerija - Maroko i Brazil - Argentina.

Iako su u četvrtfinalu učestvovale čak četiri reprezentacije iz Evrope, iako je samo jedna poražena u 'regularnih 90', dve izgubile posle jedanaesteraca, za 'stari kontinent' šampionat je završen.

Prvog dana četvrtfinala sastali su se Maroko i Italija, odnosno Nemačka i Brazil. Marokanci su poveli protiv Italije, golom El Zara u 26. minutu. Italijani su, 16 minuta pre kraja, stigli do izjednačenja i ušlo se u produžetke.

Još jednom je vodio Maroko, autogol Batalje najavio je odlazak Italijana sa prvenstva, ali je Pele pogodio u 112. minutu i pobednik je odlučen tek posle izvođenja jedanaesteraca. U prve četiri serije pogodio je samo Marokanac Rabeh, a onda su, do kraja svi pogađali - 4:2 za Maroko.

Nemci su, u utakmici koja je bila vrlo zanimljiva, protiv Brazila poveli u 62. minutu. Tardeli je, pogotkom osam minuta pre kraja, uveo Brazil u produžetke, a Rafael u 99. minutu odlučio o drugom polufinalisti.

Drugog dana domaćin, Holandija, je igrao sa Nigerijom. U oba poluvremena viđen je gol posle samo pedesetak sekundi igre. Nigerija je povela golom Ovoerija, a Flar je izjednačio. 44 minuta drugog poluvremena i 30 produžetaka završeni su bez golova.

Penal-serija na stadionu u Kerkradeu bila je jedna od dužih na takmičenjima čiji je organizator FIFA. U trećoj seriji, u oba slučaja pobedili su golmani, u petoj su igrači bili neprecizni, a posle 1:1 u 120 minuta i 3:3 posle pet serija, šutiralo se 'do prve greške'. Tek u 12. seriji golman Nigerije Vanzekin brani udarac Džona za veliku radost Afrikanaca.

U 90 minuta igre odlučen je samo poslednji duel četvrtfinala. Najbolji Evropljani, Španci, sastali su se sa selekcijom Argentine. 'Gaučosi' su poveli u 19. minutu, kada je posle kornera Zabaleta bio najprisebniji pred golom Španije, izjednačio je, na odličnu asistenciju Ljorentea (koji sa Ukrajincem Alijevim deli prvo mesto na listi strelaca sa pet golova) Zapater u 32. minutu.

U nastavku su Argentinci, zahvaljujući greškama Španaca i majstorstvu svojih napadača došli do pobede. Oberman je pogodio u 71. minutu, a Mesi, dva minuta kasnije, 'poslao Špance kući'.

Utakmice četvrtfinala gledalo je više od 60.000 gledalaca (najviše, naravno, meč Nigerija - Holandija), a polufinala se igraju u utorak u Utrehtu i Kerkradeu. Finale i meč za treće mesto su na programu u subotu, 2. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve