Nova vest
Fudbal

Petak, 24.06.2005.

20:31

Dopingovana dvojica Meksikanaca

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Dvojica meksičkih fudbalera koji su izbačeni iz nacionalnog tima sa Kupa Konfederacija bili su pozitivni na doping testu. Prema izveštaju Meksičke fudbalske asocijacije Aron Galindo i Salvador Karmona koristili su nedozvoljena sredstava – saopštava FIFA.

Portparol Svetske fudbalske federacije nije precizirao koje su zabranjene supstance konzumirali Galindo i Karmona. On je potvrdio da ovaj incident neće uticati na dalje učešće reprezentacije Meksika na Kupu konfederacija, koja se u polufinalu u nedelju sastaje sa Argentinom.

Dvojica igrača nastupala su za reprezentaciju Meksika u pobedama nad Japanom 2:1 i Brazilom 1:0, ali nisu bili u postavi protiv Grčke u poslednjem kolu.

23-godišnji Galindo nastupao je kao zamena povređenom Rafaelu Markezu, dok je 29-godišnji Karmona veoma iskusan igrač koji je nastupao na poslednja dva Svetska kupa.  

FIFA je zahtevala od Meksičke fudbalske asocijacije kompletan izveštaj kako bi mogla da sankcioniše igrače ukoliko se dokaže da su bili pozitivni na doping testu.

Međutim Ruben Romano, trener Kruz Azula, ekipe za koju nastupaju Galindo i Karmona, tvrdi da su igrači odstranjeni iz reprezentacije jer se nisu sa ostalim članovima nacionalnog tima slagali oko načina na koji će biti podeljeni novčani bonusi po završetku turnira.

Aron Galindo i Salvador Karnmona odbili su da komentarišu navode Meksičke fudbalske asocijacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve