Nova vest
Fudbal

Petak, 24.06.2005.

12:58

Ekipa: "Piksi" s metlom na Markani

Izvor: B92, Ekipa

Autor:B92, Ekipa

Default images

Dragan Stojković vratio se iz Pariza, a veliko spremanje Crvene zvezde počeće od marketinga prenosi u svom izdanju od petka "Ekipa"...

Uveren da će na predstojećoj izbornoj skupštini kluba (početkom jula) i zvanično postati predsednik Crvene zvezde, Dragan Stojković uveliko vuče poteze koji će mu omogućiti što bolju startnu poziciju u fotelji prvog čoveka našeg najtrofejnijeg kluba. Peta Zvezdina zvezda  proteklih nekoliko dana boravila je u Parizu gde je imala seriju poslovnih sastanaka s predstavnicima uglednih svetskih kompanija. Piksi je pregovarao na temu sponzorisanja crveno-belih i zadovoljan obavljenim poslom, juče se vratio u Beograd, čvrsto rešen da prvi klupski segment kojim će se pozabaviti posle predsedničke promocije bude služba marketinga.

Zoran Avramović, izvršni direktor za marketing i organizaciju, u protekla tri meseca koliko je na toj funkciji uspeo je jedino da sklopi ugovor s Delta sladoledom u visini od 20.000 evra, a što se tiče organizacije, uspeo je da organizuje puč protiv Dragana Džajića.  Na jednoj od sednica Skupštine kluba Siniša Ćirić, predsednik Nadzornog odbora, izneo je frapantan podatak da je klub za finansiranje akcije "I ja sam zvezdaš" potrošio četiri miliona dinara. Valjda smo jedini klub na svetu koji je plaćao nove navijače, umesto da putem članarine i prodajom dresova ostvari neki prihod.

Posebna je priča ugovor koji je Crvena zvezda posredstvom Avramovića sklopila s anonimnom austrijskom firmom koja je za korišćenje našeg grba samo u prvoj godini uredno isplatila dogovorenu sumu. Da li su, koliko i kome Austrijanci novca kasnije dali, to niko pouzdano ne zna. Uprkos tako mizernom učinku, Avramović je u prošlom mesecu napravio telefonski račun od 62.000 dinara, kao svi zaposleni na Marakani zajedno. Dragan Stojković je dobro informisan o svim detaljima i čvrsto je rešio da stvari postavi na svoje mesto, a to u prevodu znači da će da radi metla - kaže anonimni, ali kako navodi autor teksta, dobro obavešteni izvor.

Poučen lošim iskustvima koje su proteklih godina imali naši klubovi sa svojim finansijerima, budući predsednik Crvene zvezde odlučan je u nameri da na Marakani aktivira samo inostrani kapital.

Sponzori Toyota i Sony ?

Dragan Stojković se neće previše zadržavati u Beogradu, jer 27. juna putuje za Japan na finalne razgovore s čelnicima japanskog automobilskog giganta Tojote.

Kandidat za predsednika Crvene zvezde na dobrom je putu da pronađe zajednički jezik i sa vodećom svetskom elektronskom kompanijom Soni. Postoji i mogućnost dogovora s japanskom državnom televizijom koja je spremna da odreši kesu, ali pod uslovom da crveno-beli dres obuče neko od fudbalera iz Zemlje izlazećeg sunca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve