Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.05.2005.

23:39

Pantić šokiran prijavom MUP-a

Izvor: B92, Blic

Autor:B92, Blic

Default images

Fudbaler Partizana Đorđe Pantić izjavio je da je šokiran odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da podnese krivičnu prijavu protiv njega zbog udaranja igrača Crvene zvezde na polufinalnoj utakmici Kupa Srbije i Crne Gore 11. maja.

"Šokiran sam svim dešavanjima oko utakmice u Kupu sa Zvezdom. Nepojmljivo mi je da zbog onoga što se desilo u žaru borbe mogu da odem u zatvor. I Boško Janković je posle utakmice rekao da je došlo samo do guranja. Ja sam se Jankoviću izvinio i posle utakmice mu čestitao na pobedi", rekao je Pantić za "Blic" od četvrtka.

Prema prijavi MUP-a, Pantić je prekršio član 20 Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, a kazna predviđena za to delo može biti i do pet godina zatvora.

Pantić je kao rezervni golman Partizana na toj utakmici, ustao sa klupe i udario u lice Boška Jankovića, ali mu se odmah potom izvinio.

"To što se desilo na derbiju, dešava se na svim velikim utakmicama, ne samo kod nas. I u Evropi se fudbaleri hvataju za gušu, jer je tenzija velika, ali nisam čuo da je neko zbog toga išao u zatvor. Nadam se da će se ovo završiti kako treba", rekao je golman Partizana.

Pantić je dodao da ne poznaje zakon i član za koji ga terete, ali je rekao da mu "deluje neverovatno da zbog toga treba da odgovara pred sudom".

U Fudbalskom klubu Partizan nisu želeli da se oglašavaju tim povodom, dok prijava ne stigne zvanično u klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve