Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.04.2005.

23:50

Real dobio sjajni Superklasiko

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španski Superklasiko pripao je domaćinu – Real je pobedio Barselonu rezultatom 4:2, posle jedne od najboljih partija od kada je na čelo kluba došao Florentino Peres. Pobeda Reala ostavlja sezonu otvorenom, pošto je sedam kola pre kraja razlika između dva tima šest bodova.

Borba za preostala dva mesta u Ligi šampiona ostaje potpuno otvoreno, s obzirom na to da devet bodova deli sve ekipe između trećeg i jedanaestog mesta. Na poziciji tri sada je Sevilja, koja je ostvarila sjajnu pobedu na Monđuiku – 3:1, iskoristivši istovremeno remije Betisa, Viljareala i Valensije.

Na dnu zaustavljen je slobodni pad Osasune, koja je ostvarila prvu pobedu u 2005. godini, jednim golom protiv Rasing Santandera. Neuspeh Albasetea na obodu Madrida (1:0 za Hetafe) i poraz Maljorke kod kuće od Saragose (0:2) ostavljaju 10 bodova razmaka između prvog tima iznad crte (Rasing) i tandema Albasete – Maljorka, koji je na sigurnom putuza Segundu. Subotnja pobeda primakla je Numansiji pozicijama 18 i 19, ali je od sigurnosti deli 11 bodova.

Meč na stadionu Bernabeu počeo je opštom ofanzivom Reala, na koju će Barsa samo povremeno umeti da odgovori. Očigledna disproporcija u kvalitetu između napadačkog i defanzivnog dela ekipe, koja postoji i u Realu i u Barsi, garantuje gledaocima veliku zabavu, ako se eliminišu nasilni momenti u igri.

A početak je delovao prilično sumnjivo – već posle pet minuta Pujol je u sudaru glavama razbio Raulovu arkadu, pa je napadač “Furije“ u ostatku utakmice na svakih nekoliko minuta izlazio da bi mu bila obrisana krv. To ga nije sprečilo da odigra dobro i čak postigne jedan gol, verovatno presudni za tok meča.

Od samog početka Ronaldo se poigravao sa Barsinom odbranom, uprkos očiglednom višku kilograma, a Bekam je bio jednostavno sjajan. Prvi gol postigao je Zidan posle Ronaldovog centaršuta u 7. minutu, ali je Francuz postižući gol udario glavom u stativu.

Brazilac se upisao u strelce na sjajan centaršut Bekama, koji je u mnogo situacija podsetio na najbolje mančesterske dane. Barsa se vraća pogotkom Etoa, i u finišu poluvrmeena izgledalo je da bi Katalonci mogli da se vrate u igru. Međutim, u drugom minutu nadoknade Raul koristi gužvu pred golomnesigurnog Valdesa i lomi otpor gostiju.

U nastavku utakmice engleski tandem u Madridu fantastično je sarađivao – Bekam je sa same sredine terena poslao sjajan pâs za neuhvatljivog Ovena, koji je pobegao odbrani i pogodio ispod Valdesa. Poslednji gol na utakmici samo je zaokružio lepu predstavu – Ronaldinjo, koji pati od stomačnog virusa, zablistao je probacivši loptu kroz živi zid sa 20-ak metara. U drugom poluvremenu teže se povredio Samjuel Eto, koji je morao da napusti teren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve