Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.04.2005.

22:50

Hajduk: Štimac umesto Sliškovića

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Upravni odbor splitskog Fudbalskog kluba Hajduk smenio je Blaža Sliškovića sa mesta trenera, a umesto njega imenovao Igora Štimca.

Iako je iz kluba najavljeno da će se o sudbini trenera raspravljati tek u ponedeljak, odluka je doneta dan ranije. Tako je Hajduk smenio trenera koji je tim doveo na čelo tabelei u polufinale kupa.

Slišković, koji je uz mesto trenera svog nekadašnjeg kluba drži i poziciju selektora BiH, izgubio je poverenje uprave zbog “taktičkog lutanja“, koje je šampione Hrvatske koštalo pet bodova u prethodna dva kola. Na zvaničnom vebsajtu splitskog kluba dve trećine posetilaca tražilo je promenu trenera.

Hajduk je u subotu praktično imao meč-loptu za titulu, pošto je pred svojim navijačima vodio protiv Rijeke do devedesetog minuta, ali je posle mnogo bolje igre gostujući tim došao do zasluženog izjednačenja i zadržao se na tri boda zaostatka za Splićanima. Sada je čak i šestoplasirani Slaven Belupo samo šest bodova za liderom.

Štimac će tako u svom klubu imati dvostruku ulogu, čime će podsećati na engleske menadžere, zadužene i za dovođenje igrača, ali i za učinak tima na terenu.

Štimčev pomoćnik biće standardni Hajdukov džoker, legendarni Pero Nadoveza. On je prošle godine u samom finišu zamenio Zorana Vulića i posle samo tri kola na klupi svog kluba došao do titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve