Nova vest
Fudbal

Petak, 18.03.2005.

19:16

Venger ljut zbog turneje "Albiona"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener Arsenala Arsen Venger izjavio je danas da će turneja fudbalske reprezentacije Engleske po Americi u maju ove godine izmoriti igrače posle duge sezone u Premijer ligi.

"Ne mogu da razumem logiku po kojoj će se na turneju ići u Ameriku. Polovina tima će se svejedno izvući, a druga polovina će odustati posle 55 utakmica sezone. Uopšte se ne radujem što ću izgubiti Ešlija (Kola) i Sola (Kempbela)", rekao je Venger.

Selekcija Engleske će 28. maja u Čikagu igrati protiv Amerike, samo nedelju dana posle finala FA Kupa. Englezi će 31. maja u Nju Džerziju igrati protiv Kolumbije.

"Sa jedne strane želite da nacionalni tim Engleske ima pauzu od četiri nedelje pre Svetskog prventva 2006. godine, ali im onda ne date odmor posle duge i iscrpljujuće sezone", rekao je Venger.

Finale Kupa Engleske 2006. godine sledeće sezone odigraće se nedelju dana ranije nego što je planom predvidjeno kako bi nacionalni tim imao više vremena da se pripremi za SP, ukoliko se kvalifikuje.

"Sledeća sezone će svejedno početi ranije zbog SP i to znači da će pauza izmedju dve sezone ove godine biti kratka. Ne razumem zašto će reprezentacije, koje će sledeće godine učestvovati na SP, imati zatrpano leto. Najvažnije je da se igrači odmore", ocenio je Venger.

Arsenal će se u polufinalu FA kupa sastati sa Blekburnom tako da će se londonski tim možda naći i u finalu takmičenja na "Vembliju".

Selektor reprezentacije Engleske Sven Joran-Erikson izjavio je da želi da igra prijateljske mečeve u Americi što je ranije moguće kako bi igrači posle priprema imali duži odmor preko leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve