Nova vest
Fudbal

Petak, 18.03.2005.

14:33

Neredi u Sidneju odložili meč

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Australijske fudbalske vlasti odlučile su da odlože utakmicu klubova srpskih i hrvatskih iseljenika koja je trebalo da se igra u subotu, strahujući od novih sukoba.

Prošle nedelje, u Sidneju, navijači srpskog kluba "Beli Orlovi" i hrvatskog "Sidnej junajted", sukobili su se tokom utakmice, a bilans je dvojica uhapšenih i dva povredjena policajca.

Poučene skustvom, fudbalske vlasti u regionu Novi Južni Vels odlučile su da otkažu meč Premijer lige izmedju hrvatskog kluba "Saut koust junajted" (South Cosat United) i srpskog kluba "Albion park Beli Orlovi", plašeći se novih sukoba Srba i Hrvata, koji žive u Australiji.

"Početkom ove sedmice bili smo uvereni da će se utakmica igrati kako je planirano, jer ranije nikada nije bilo problema. Medjutim, dobili smo informacije da bi slične stvari, kao prošle nedelje u Sidneju, mogle da se dogode i ovde", rekao je direktor Ilavara fudbalske asocijacije Dejvid Nejlor.

On je ocenio da fudbalske strasti nisu bile razlog za nerede u Sidneju prošle nedelje, već politika. "Srbi i Hrvati imaju političke probleme u svojim zemljama i to su doneli u Australiju. Fudbal su iskoristili samo kao sredstvo za ispoljavanje i pokušaj rešavanja sporova", rekao je Nejlor.

Australijske fudbalske vlasti su posle prošlonedeljnih sukoba odlučile da srpski i hrvatski klub iz Sidneja do kraja prvenstva, međusobne utakmice igraju na neutralnom terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve