Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.03.2005.

20:07

Sud odlučuje o sudbini Blohina

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sud će sledeće nedelje doneti odluku o tome da li Ukrajina i dalje ima ili mora da potraži novog fudbalskog selektora, pošto je Oleg Blohin ponudio ostavku, kako bi zadržao funkciju poslanika u nacionalnoj Skupštini.

Blohin je juče dao ostavku, jer mu ukrajinski zakon ne dozvoljava da istovremeno ima i drugi posao za koji prima platu.

Ukrajinski parlament prethodno je zatražio mišljenje suda o tome da li je legalno da Blohin bude istovremeno i poslanik skupštine i selektor fudbalske reprezentacije, a sud je danas trebalo da razmatra taj zahtev.

Blohinovi advokati zatražili su odlaganje saslušanja, kako bi se pripremili, što je sud prihvatio i odredio 22. mart kao dan odluke.

Očekuje se da će advokati kao glavni argumet izneti činjenicu da Blohin ne prima nikakvu nadoknadu za posao selektora.

Ukrajina trenutno u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ima 14 bodova iz šest utakmica. Naredni meč igra sa Danskom 30. marta.

Blohin je za selektora izabran još u septembru 2003. godine, kada je zamenio Leonida Burjaka, nakon serije loših rezultat reprezentacije i neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2004.

Blohin je izabran za poslanika kao komunista, ali je potom promenio stranku i sada podržava bivšeg predsednika Ukrajine Leonida Kučmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve