Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.03.2005.

20:15

Pobede Sampdorije i Intera

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipe Sampdorije i Intera nastavile su borbu za treće mesto u Seriji A minimalnim pobedama u 27. kolu. Dorija je pobedila Kjevo sa 1:0, a Inter je protiv Lečea sa penala stigao do 2:1.

Najuzbudljivije je bilo u Parmi, gde je Kaljari izjednačio u 90. minutu, ali su “žuto-plavi” uspeli da dođu do pobede 3:2 pogotkom Fabija Simplicija sa 30 metara duboko u nadoknadi vremena. Parma je pola sata igrala sa igračem manje, posle isključenja Freja.

Pet golova viđeno je i u Sijeni, iz koje bodove nosi ekipa Breša, ali tamo nije bilo toliko zanimljivo, jer su gosti veći deo meča proveli sa dva gola viška.

Posle odličnog početka sezone Udineze lagano posustaje, bodove sa Frijulija nosi ekipa Bolonje, posle pogotka Igljija Tarea već posle četiri minuta. Fjorentina je pobedila Ređinu 2:1, čime je popravila izglede za opstanak.

Tri boda osvojila je i Mesina, koja je sa 1:0 pobedila Lacio. Drugi sicilijanski klub Palermo dva puta je vodio u Livornu, ali su bodovi podeljeni.

Meč na Meaci počeo je loše po Inter – u 21. minutu Leče je iskoristio jednu od retkih prilika i poveo pogotkom Aleksa Pinardija. Izjednačio je Ivan Kordoba posle pet minuta, ali je usledilo više od sat vremena mučenja i propuštenih prilika (Adrijano, Martins, Stanković), koje je vodilo ka 17. remiju “nerazura” u ligi ove sezone.

U 89. minutu meča Hulio Krus je u šesnaestercu pao pored Brazilca Anžela, sudija je pokazao na penal (na iznenađenje mnogih), a priliku da postigne gol posle dva meseca pauze nije propustio Adrijano. Brazilac je nešto ranije doživeo povredu glave, koja je bila umotana u zavoj, ali je krv i dalje tekla, kada je gol postignut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve