Nova vest
Fudbal

Subota, 05.03.2005.

22:46

Kežman pogađa za +8 Čelsija

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trka za šampiona Premijer lige ponovo izgleda odlučeno – devet kola pre kraja Čelsi ima osam bodova i meč manje od Mančester Junajteda, a Arsenal je još dva boda dalje od vrha.

Čelsi je prednost povećao pobedom u Noriču 3:1, u kojoj je važnu ulogu imao Mateja Kežman, strelac ključnog drugog pogotka. Junajted je u Londonu igrao bez golova sa Kristal Palasom, iako je imao igrača više gotovo pola sata.

Najbolji strelac lige Tjeri Anri postigao je het-trik u glatkoj pobedi Arsenala nad Portsmutom 3:0, posle koje je borba za drugo mesto ponovo otvorena. Liverpul je doživeo novi težak udarac – poraz u Njukaslu 0:1 “Crvene” je još više udaljio od mesta u Ligi šampiona.

Everton igra u nedelju sa Blekburnom, ali “Karamele” već sad mogu da slave – osam bodova više od Liverpula deset mečeva pre kraja sezone za oba tima, a i ostatak pratilaca jednako je neuverljiv – Midlzbro veoma slab u porazu od Aston Vile 0:2 (prvi prvoligaški gol talentovanog Luka Mura), Čarlton bez golova protiv Fulama, a Totenhem je pao pred probuđenim Sautemptonom, posle pogotka Najdžela Kvozija.

Čelsi je u Noriču, protiv pretposlednjeg na tabeli, tokom celog meča opravdavao status apsolutnog favorita, a u vođstvo je došao posle briljantnog prodora Džoa Kola u 22. minutu. “Kanarinci” se bude u drugom delu, a izjednačenje donosi Lion Mekenzi u 64. minutu. Tako je serija Petra Čeha zaustavljena na deset ligaških mečeva bez primljenog gola.

Žoze Murinjo tada vrši tipičnu izmenu – Drogba i Tiago napolje, Kežman i Gudjonsen na teren, a korist je bila očigledna. Iako je domaćin imao sjajnu priliku za potpuni preokret u 69. minutu, presudio je kvalitet. Dva minuta kasnije akcija polovine Čelsijevog tima izbacila je kompletnu odbranu domaćina, a Mateja Kežman je ponovo bio na pravom mestu – za prvi ligaški gol iz igre, jedan od najvažnijih pogodaka kluba ove sezone. Pečat na pobedu stavio ej Karvaljo u 79. minutu posle Lampardovog kornera.

Mančester Junajted je još jednom posustao protiv upadljivo slabijeg protivnika. Na Selhurst Parku navijači gostiju su obeležavali 10 godina od kung-fu starta Erika Kantone na navijača domaćih, koji je direktno odneo titulu sa Old Traforda u obližnji Blekburn. Na terenu domaćin je ovog puta bio potpuno bezopasan.

Međutim, ako im sredina i napad ne rade, na jugu Londona mogu biti mirni, jer im mrežu čuva Gabor Kiraji. Mađar je briljirao i uspeo je da zaustavi četiri opasna pokušaja van Nistelroja i po jedan Forčuna i Runija. Ferguson je opet čuvao igrače za Ligu šampiona, što je donelo slabije izdanje u prvom poluvremenu, ali u nastavku su predstavi gostiju nedostajali samo bodovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve