Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.02.2005.

19:11

Čelsiju trofej, Kežman strelac

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Fudbaleri Čelsija osvojili su prvi trofej ove sezone. Oni su u finalnoj utakmici Liga kupa koja je odigrana u Kardifu bili bolji od Liverpula 3:2 tek posle produžetka. Rezultat posle 90. minuta igre bio je 1:1.

Liverpul je poveo golom Jona Risea već u prvom minutu meča, da bi Čelsi do izjednačenja stigao u 79. minutu autogolom Stivena Džerarda. Posle ovog gola trener Čelsija Murinjo je isključen zbog sukoba sa navijačem Liverpula.

U produžetku prvo je Didije Drogba doneo prednost, da bi reprezentativac Srbije i Crne Gore postigao treći gol za Čelsi. Minut kasnije Antonio Njunez postavlja konačan rezultat.

U Premijer ligi fudbaleri Midlsbroa igrali su sa Čarltonom nerešeno 2:2 i propustili su priliku da napreduju do pete pozicije. Midlsbro, ipak, može da bude zadovoljan, s obzirom da je sve vreme jurio rezultat a do izjednačenja stigao četiri minuta pre kraja meča.

Bolton je izgubio od Njukasla sa 2:1, čime je okončao niz od sedam utakmica bez poraza. Sa druge strane, Njukasl, koji je ostvario samo dva trijumfa u Premijer ligi još od novembra, današnjom pobedom došao je do 11. pozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve