Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.02.2005.

18:08

Milan čvrst i srećan

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Milana savladali su u gradskom derbiju ekipu Intera sa 1:0, i tako ostali na deobi prve pozicije u Seriji A sa Juventusom.

Brazilac Kaka je u 74. minutu bio strelac jedinog pogotka na meču, koji je označio i kraj Interovog niza od 38 utakmica bez poraza. Posle kornera sa leve strane, odbrana Intera nije na pravi način rasčistila situaciju. Kordoba je odbio glavom loptu ka ivici šesnaesterca gde ju je dočekao Martins. Nigerijac se međutim okliznuo i dodao loptu pravo ka Gatuzu koji je odmah uputio udarac ka Toldovom golu. U šesnaestercu se najbolje snašao mladi Brazilac Kaka, koji je lopti promenio pravac i prevario Tolda koji se bacio u pogrešnu stranu. Posle ovog trenutka na licima igrača Intera moglo se pročitati samo beznađe i neverica, pošto su većinu meča diktirali tempo.

Inter posle 26. kola ostaje na četvrtom mestu, poslednjem koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali ekipama Udineza i Palerma "beži" za samo jedan bod. Inter je izgubio i teoretsku šansu da osvoji titulu u Seriji A.

Trechu poziciju trenutno drži Sampdorija sa bodom više od Intera. Milan i Juventus imaju po 57 bodova, identičnu gol razliku od plus 28, a Milan je prvi samo zato što je dao jedan gol više.

Fudbaler Juventusa Alesandro Del Pjero postigao je dva gola u pobedi svog tima nad Sijenom od 3:0. Del Pjero je doveo Juventus u vođstvo u 35. minutu, kada je bio precizan posle asistencije Marčela Zalejete.

Brazilski vezni igrač Emerson dao je drugi gol, a potom je Juventus "zapečatio" pobedu pogotkom Del Pjera iz penala.

Ekipa Rome, bez suspendovanog kapitena Frančeska Totija izgubila je na gostovanju Palermu sa 0:2, dok je Lacio u Rimu pobedio Parmu sa 2:0. 

Mečevi 26. kola bili su veoma teški za fudbalere, pošto su tereni bili natopljeni vodom, zbog kiše i snega koji ovih dana nisu zaobišli ni Italiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve