Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.02.2005.

02:29

PSV bolji za gol

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi nastup u prolećnoj fazi Lige šampiona prošao je uspešno za PSV. Šampioni Evrope iz 1988, koji su godinama bili poznati po slabim nastupima u prvoj fazi, ovoga puta su ne samo došli do osmine finala, nego su u prvom meču pobedili vicešampiona kontinenta Monako sa 1:0.

Jedini gol za veliku nadu pred revanš na Azurnoj obali postigao je Brazilac Aleks u devetom minutu utakmice. Korner za “Filipsovce” izveo je Mark van Bomel, a Aleks je neometano glavom pogodio mrežu.

Čvrsta odbrana holandskog kluba potpuno je ugušila trio Adebajor – Saviola – Kalon, koji je lako gubio duele i ostavio Gomesa potpuno nezaposlenim u svih 90 minuta.

Posle nekoliko polušansi u prvom poluvremenu PSV je najbolju priliku za drugi gol propustio posle deset minuta nastavka, kada Ojer nije uspeo da pogodi mrežu – on je iz prilično povoljne pozicije šutirao preko gola.

Hidink je posle meča žalio zbog propuštenih prilika da u Ajndhovenu njegov tim stigne ubedljivu prednost, dok je Didije Dešan bio zadovoljan igrom odbrane, ali je oštro kritikovao napadače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve