Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.02.2005.

02:27

Bajern na korak od savršene večeri

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Bajerna napravili su veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona, pobedom nad ekipom Arsenala – 3:1. Tračak nade neuverljivoj londonskoj ekipi pružio je Kolo Ture, pogotkom u 89. minutu meča.

Pre pogotka reprezentativca Obale Slonovače bavarski klub potpuno je vladao situacijom i stekao veliku prednost, zahvaljujući golovima Peruanca Klaudija Pisara u četvrtom i 58. minutu i Bosanca Hasana Salihamidžića u 63. minutu.

Oslabljeni Arsenal izašao je na teren bez Sola Kembela i sa Ešlijem Kolom na klupi, a sa problemima se suočio već na startu, kada je posle četiri minuta Ture teško pogrešio, a Pisaro iskoristio priliku da savlada zbunjenog Lemana.

Činjenica da su u odbrani igrali Kliši i Sigan ne može opravdati vezni red “Tobdžija”, koji je potpuno podbacio, pa londonska ekipa nije stvorila praktično nijednu priliku sve do samog finiša. Posle 35 minuta nedavno oporavljeni Edu povredio se još jednom, pa je na teren izašao tinejdžer Matje Flamini.

Utakmicu je obeležio i sukob dvojice golmana nemačke reprezentacije – Olija Kana i Jensa Lemana. Taj sukob preneo se i na tribine, odakle je bivši golman Dortmunda i Šalkea izviždan pri svakom kontaktu sa loptom.

Bajern je na početku drugog poluvremena izvršioopšti napad ka Lemanovom golu. Već posle šest minuta golman “Tobdžija” briljantno je intervenisao posle sjajnog centaršuta Ze Roberta i udarca Roja Makaja. Sedam minuta kasnije Leman je bio nemoćan, posle još jedne greške Turea – Pisaro je neometano glavom udvostručio prednost domaćih.

Kada je posle centaršuta DeMikelisa Leman samo odbio loptu, a Braco Salihamidžić pogodio mrežu, izgledalo je da londonskom klubu preti debakl. Frings je imao priliku da potpuno ponizi goste, ali je promašio iz čiste situacije. Nešto kasnije je Kim Milton Nilsen oprostio čist crveni karton za brutalan start obema nogama na Lizarazua.

Ipak, u samom finišu Patrik Vijera posle prekida pogađa stativu iz čiste situacije, a Kolo Ture odlučnim odarcem uspeva da se donekle iskupi za dve velike greške i ostavi nadu pred meč na Hajberiju.

Kako je Arsenal igrao najbolje odslikava izjava obično arogantnog Arsena Vengera:

Jedina dobra stvar iz ovog meča je što smo još u igri. Ovo je najgora partija Arsenala u istoriji. Ipak, i dalje verujem u svoje igrače”.

Njegov kolega Feliks Magat bio je jednako neraspoložen.

Moji igrači su propustili dovoljno prilika da postignu četvrti gol i reše pitanje ko će u četvrtfinale. Onda smo još i primili gol u samom finišu. Arsenal je u stanju da nam da nekoliko golova na svom terenu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve