Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.02.2005.

02:19

Minimalna prednost Reala

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Derbi prvog dana osmine finala Lige šampiona pripao je napadački orijentisanom klubu – Real je u Madridu pobedio Juventus sa 1:0, pogotkom Ivana Elgere u 31. minutu utakmice. Elgera je u šesnaestercu bio najspretniji posle centaršuta Dejvida Bekama iz slobodnog udarca.

Real je tokom celog meča potpuno dominirao i napravio veliki broj prilika, pa se čini da će Fabio Kapelo biti daleko zadovoljniji posle meča. Madriđani su po jednom pogodili prečku i stativu Bufonovog gola, a veoma zapaženu ulogu imao je Danac Tomas Gravesen, koji je dobro popunio do sada najslabiju tačku Lušemburgovog tima - zadnjeg veznog igrača

Od samog početka mnogo se trudio Ronaldo, koji u nekoliko navrata nije uspevao da pogodio mrežu iz solidnih pozicija. Prvi deo utakmice obeležile su dve povrede – Mičel Salgado je izašao već posle nekoliko minuta zbog povrede članka, a Pavel Nedved je nešto kasnije, posle sudara glavama sa Ronaldom, takođe morao u svlačionicu.

Prvu stopostotnu priliku na utakmici propustio je najbolji strelac u istoriji Lige šampiona – Zidan i Roberto Karlos izbacili us veći deo Juveove odbrane i stvorili odličnu poziciju za Raula, koji pogaša prečku. Nekoliko minuta kasnije Zidan pada levo od šesnaesterca, Bekam iz prekida pogađa Elgeru, a ovaj mrežu.

Emerson je pred odlazak na odmor probao sa distance, ali Kasiljas ne prima takve golove. U nastavku Juventus je igrao prilično rezervisano, a Real pravi šansu za šansom. Điđi Bufon je spasao Italijane ubedljivog porazam najpre sjajnom paradom na šut Ronalda, a zatim smirenošću pred Zidanom.

U finišu najpre je Valter Samjuel pogodio stativu, posle novog Bekamovog centaršuta zatim je i Majkl Oven, koji je ušao 16 minuta pre kraja, imao šansu da poveća prednost. Onda, u 82. minutu, umalo da Juve dođe do ne baš zasluženog izjednačenja. Zlatan Ibrahimović je bio sâm ispred Kasiljasa, ali je šutirao pravo u golmana Reala.

Vanderlej Lušemburgo je posle utakmice bio oduševljen nastupom svog tima.

Vrhunska partija mojih igrača, trebalo je da pobedimo sa tri gola razlike. Juče smo na zatvorenom treningu uvežbavali 30-40 varijanti iz prekida. Jedna od njih donela nam je jedini gol”.

Ni Fabio Kapelo nije bio nezadovoljan.

Rezultat nije loš, iako smo izgubili. Igrali smo dobro, ali mi se nije dopao način na koji smo primili gol. U prekidu ne smete dozvoliti protivniku priliku da skoči”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve