Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.01.2005.

23:31

Drogba: "Imamo tim koji može daleko!"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaler engleskog Čelsija Didije Drogba izjavio je da njegov tim ima sve što je potrebno da osvoji bar jedan trofej ove sezone.

Čelsi trenutno u Premijer ligi Engleske ima deset bodova više od drugoplasiranog Arsenala. U februrau igra finale Liga kupa sa Liverpulom, u istom mesecu ga čeka i prva utakmica osmine finala Lige šampiona sa Barselonom, a došli su i do petog kola FA Kupa, gde će igrati sa Njukaslom.

"Ove sezone zaista imamo tim koji može da ode veoma daleko u svakom takmičenju", rekao je Drogba u intervjuu koji magazin "Frans fudbal" objavljuje u broju od utorka.

Upitan da li Čelsi može da postane klub koji će redovno osvajati titule, kao Mančester junajted 90-tih godina, Drogba je rekao da je to moguće, ali da je put do toga dalek.

"Mi želimo da osvojimo najmanje jednu titulu, a možda i više od jedne. Nije mi važno koliko ću golova ja postići ili koliko ću utakmica odigrati, ali želim da upoznam osećaj osvajanja trofeja", rekao je internacionalac iz Obale Slonovače.

"Naše vodjstvo ispred Arsenala i Mančester junajteda veoma je značajno. Čeka nas Barselona u Ligi šampiona. Neki kažu da je žreb bio težak za nas, ali je sigurno bio i za njih", naveo je Drogba.

Čelsi je u istoriji osvojio samo jednu titulu u Engleskoj, i to pre tačno 50 godina. Fudbaler koji golovima znatno doprinosi uspehu tima, odao je veliko priznanje treneru Žozeu Murinju, koji je u London došao nakon što je sa Portom osvojio Ligu šampiona prošlog maja.

"On je jedan od najboljih trenera na svetu i zaista je impresivan", rekao je Drogba. "On ima svoje ideje o strategiji, ali nikada nije dozvolio sebi da se u tome zaglavi. On je sposoban da promeni taktiku tokom utakmice ako je to potrebno, sposoban je da predvidi i pogodi scenario poslednjih pet minuta utakmice".

Prema Drogbinim rečima, Murinjo radi puno sa video snimcima.

"Kada smo igrali sa jednim timom iz četvrte lige u utakmici Kupa, on je doneo snimak našeg rivala. Gledali smo i znali sve što je trebalo".

On je takodje pohvalio bivšeg francuskog reprezentativca Kloda Makelelea, koji je došao u Čelsi iz Real Madrida prošle godine.

"On je kamen temeljac našeg tima. Bez njega, Čelsi ne bi bio isti tim. Kada ga posmatrate kako igra, ne mislite da je pružio nešto posebno. Ali, sve što on uradi, jasno je, tačno i pametno", dodao Drogba.

Upitan da uporedi snagu engleske Premijer lige i francuskog prvoligaškog takmičenja, Drogba je rekao da čak ni trostruki francuski šampion Olimpik iz Liona u Engleskoj ne bi mogao da izbori plasman u evropska takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve