Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.01.2005.

18:04

Benfika dovela Delibašića

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Centarfor reprezentacije Srbije i Crne Gore Andrija Delibašić potpisao je ugovor sa najtrofejnijim portugalskim klubom Benfikom do kraja sezone. Delibašić je u Lisabon stigao kao pozajmica iz Majorke.

23-godišnji napadač, osvajač srebrno medalje na Evropskom šampionatu za mlade stigao je prošle sezone iz Partizana u Španiju, potpisavši petogodišnji ugovor sa klubom sa Baleara.

Benfika je trenutno četvrtoplasirani tim portugalskog prvenstva iza Brage, Porta i Sportinga posle 19 odigranih kola. Učesnik je Kupa UEFA, a u šesnaestinifinala tog takmičenja rival joj je moskovski CSKA. Bolji iz dvomeča Benfika - CSKA igraće sa pobednikom para Partizan - Dnjipro.

U prvim reakcijama u portugalskim medijima najčešće se pominje podatak da je Delibašić postigao dva gola u duelima Partizana i Porta u Ligi šampiona u sezoni 2003/04, kao i da je bio strelac za 'crno-bele' u utakmicama Kupa UEFA sa lisabonskim Sportingom sezonu pre toga.

Delibašić će nositi dres sa brojem 34.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve