Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.01.2005.

21:26

Fudbalska berza radi punom parom

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaler sredine terena reprezentacije Finske Jari Litmanen potpisao je danas ugovor do juna 2006. godine sa nemačkom Hanzom iz Roštoka.

"Veliki je izazov za mene da dodjem u Hanzu i pomognem joj u borbi protiv ispadanja iz Bundeslige", rekao je 33-godišnji Litmanen na internet sajtu kluba.

Litmanen je ranije igrao za Ajaks iz Amsterdama, špansku Barselonu i engleski Liverpul.

Hanza se nalazi na pretposlednjem mestu tabele Bundeslige sa svega 12 osvojenih bodova iz 18 mečeva. Finac će u petak biti i zvanično predstavljen.

Nikolas Anjelka prelazi iz Mančester Sitija u Fenerbahče

Engleski fudbalski klub Mančester Siti saopštio je danas da je prihvatio ponudu turskog Fenerbahčea za francuskog napadača Nikolasa Anjelku.

Anjelka je već otputovao u Istanbul kako bi dogovorio detalje ugovora sa turskom ekipom. Prelazak Anjelke u Fenerbahče vredan je sedam miliona funti (10,1 miliona evra).

"Mančester Siti i Fenerbahče su se složili u vezi sa nadoknadom za prelazak Nikolasa Anjelke u Tursku. Klub neće davati dalje komentare dok se transfer ne razlizuje", navodi se u saopštenju Mančester Sitija.

Anjelka je u karijeri nastupao za Arsenal, Real Madrid, Pari Sent Žermen i Liverpul. Francuz je u Mančester Siti došao pre tri godine, ali nije igrao za ekipu od 1. januara.

Tudor iz Juventusa prešao u Sijenu

Odbrambeni fudbaler reprezentacije Hrvatske Igor Tudor do kraja ove sezone igraće za ekipu Sijene.

Uprava Tudorovog dosadašnjeg kluba Juventusa odlučila je da Hrvata, koji je nezadovoljan malom minutažom u timu lidera italijanske Serije A, pošalje u Sijenu, iako su se u medijskim izveštajima pominjali i engleski klubovi, javila je agencija Hina.

Sijena je pretposlednja na tabeli Serije A sa svega 18 osvojenih bodova iz 20 utakmica.

Tudor je u Juventus došao iz splitskog Hajduka 1998. godine za 3,5 miliona evra, a sa klubom je 2002. i 2003. godine osvojio i dve titule prvaka Italije. Odbrambeni fudbaler je za nacionalni tim Hrvatske nastupio na 35 mečeva.

Santos i Kruzeiro ne žele Karlosa Gamaru

Brazilski klubovi Santos i Kruzeiro saopštili su da su odbili da potpišu ugovore sa odbrambenim fudbalerom italijanskog Intera Karlosom Gamarom.

Paragvajski reprezentativac i njegovi agenti su ove nedelje kontaktirali oba kluba kako bi predložili prelazak Gamare, ali do dogovora nije došlo.

Prvak brazila Santos prvi je odbio predlog Gamare. Klub je juče saopštio da će radije ulagati u razvoj mladih fudbalera, nego što će kupovati veterane kao što je 33-godišnji Gamara.

Kruzeiro, koji je šampion Brazila bio 2003. godine, danas je saopštio da klub nije zainteresovan da plati novac koji je Gamara tražio.

Gamara je od dolaska u Inter 2002. godine odigrao samo 39 utakmica za italijanski klub.

Santos je prošle nedelje odbio i napadača Betisa Denilsona, koji je takodje želeo da se vrati u rodni Brazil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve