Nova vest
Fudbal

Subota, 25.12.2004.

15:44

Raskol u dva fudbalska saveza?

Izvor: B92, Sportski zurnal

Autor:B92, Sportski zurnal

Default images

Kraj 2004. godine u fudbalskoj organizaciji Srbije i Crne Gore obeležio je sukob izmedju fudbalskih saveza Srbije i Crne Gore sa neizvesnim krajem.  Kamen spoticanja u odnosima fudbalskih saveza Srbije i Crne Gore jeste trener mlade reprezentacije SCG (igrači do 21 godine) Milorad Kosanović. Fudbalski savez Crne Gore tražio je njegovo smenjivanje, uz obrazloženje da ne poziva igrače iz Crne Gore u selekciju, dok mu je Fudbalski savez Srbije pružio punu podršku.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza SCG juče je trebalo da održi sednicu na kojoj je glavna tema trebalo da bude Kosanović, ali sednica nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Novinari su saznali da je crnogorska delegacija zapretila da će napustiti sednicu Izvršnog odbora FS SCG ako bude izglasana podrška Kosanoviću, a predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević rekao je potom novinarima da ne želi da govori o tome "šta bi bilo kad bi bilo", jer sednica nije održana.

Beogradski dnevnik "Sportski žurnal" danas piše da je predsednik FS SCG Dragan Stojković "da bi stišao strasti, razgovarao sa Kosanovićem i zatražio od njega da podnese ostavku što je Kosanović odlučno odbio".

Kosanović nije podneo ostavku, ali jeste njegov pomoćnik Dragan Vujović, koji je iz Crne Gore.

Neodržanoj sednici Izvršnog odbora FS SCG prethodila je i dan ranije, burna sednica Stručnog odbora fudbalske organizacije na kojoj su članstvo u tom telu podneli skoro svi kadrovi iz Srbije - Milovan Djorić, Jovica Škoro, Dušan Savić i Miroslav Tanjga.

"Stručni odbor bi trebalo da se bavi stručnim pitanjima, a ne da se dodje na sastanak sa idejom o politizaciji mesta selektora mlade reprezentacije i da se napada Kosanović iz ovih ili onih razloga. U takvom okruženju neću da učestvujem...Otkud to da crnogorski savez izdaje saopštenje zbog toga što neko nije pozvan u reprezentaciju!?", rekao je Dušan Savić za današnji "Sportski žurnal".

Slične izjave dali su i Jovica Škoro i Miroslav Tanjga, koji je istakao da je Stručni odbor FS SCG "luda kuća, a ne ozbiljno stručno telo".

"Umesto da se bavimo fudbalom, mi smo uvučeni u nekakve prljave političke igre. U tome neću da učestvujem", rekao je Tanjga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve