Nova vest
Fudbal

Subota, 18.12.2004.

23:08

Čelsi povećao vođstvo, kolo napadača

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle male pauze, izazvane remijem sa Arsenalom, fudbaleri Čelsija nastavili su da učvršćuju svoju prevlast u Premijer ligi. Oni su superiorno savladali Norič sa 4:0, pa imaju 6 bodova više od Evertona.

Liverpulska ekipa igrala je u Blekburnu bez golova (šest remija Roversa u sedam mečeva), pa bi pobedom nad Portsmutom u nedelju Arsenal mogao da se vrati na poziciju dva. Mančester Junajted je posle nesrećno ispuštenog boda na Krejven Kotidžu peticom vratila drugom londonskom klubu – Kristal Palasu.

U prvih sedam mečeva 18. kola pet je završeno pobedaam domaćina – nijedan sa manje od tri gola razlike! Osim remija u Blekburnu protiv trenda igran je mali mančesterski derbi, Siti je slavio u Boltonu jednim golom Džoija Bartona iz penala.

Čelsi je savladao Norič golovima Dejmjana Dafa, Franka Lamparda, Arjena Robena i Didijea Drogbe. Posle sporog uigravanja i niza neuverljivih pobeda u avgustu i septembru, Murinjova superekipa rasopucala se protiv Blekburna (4:0, 23. oktobra), a od tada je vezala dva puta po 4:1 i još tri puta po 4:0, uz dva remija 2:2 i jednu pobedu 1:0, u devet ligaških mečeva.

Norič je dobro počeo meč, pravio šanse, a zatim primio prilično glup gol – Helveg je poslao loš pâs, pravo u noge Dafu, koji se odlično snašao i savladao Grina. Gosti su nastavili hrabro,a li je do poluvremena meč rešen sa još dva gola.

Mančester Junajted je pobedio Kristal Palas sa 5:2, u festivalskoj atmosferi začinjenoj prisustvom Erika Kantone na tribinama Old Traforda (setite se Selhurst Parka u sezoni 94/95). Junajted je počeo loše – posle sumnjivog penala nad Flečerom Runi je šutirao preslabo za Gabora Kirajija, a Mađar iskoristio priliku da se proslavi.

Hrabri otpor Palasa se nastavio – dva puta su domaći dolazili u vođstvo, dva puta je gost uspevao da izjednači. Posle drugog izjednačenja Junajtedov odgovor bio je brz – za 80 sekundi autogol Emersona Bojsa i drugi pogodak na meču Pola Skolsa (ukupno 6 u 6 utakmica) rešili su pitanje pobednika, a rezultat je zaokružio Džon O’Šej u 90. minutu.

Midlzbro je nastavio dobru seriju utakmica, uručivši Aston Vilu istu porciju kakvu i Partizanu tri dana ranije. Haselbajnk je otvorio meč, pre nego što će Žob dati drugi gol ove nedelje (posle tri meseca bez pogotka). Rajziger je postavio konačnih 3:0, posle neverovatne serije Vilinih promašaja  – dve stative i jedan neverovatan promašaj, plus akcija iz 20. minuta, kada je bivši igrač Vile Garet Sautgejt izvukao Barijev šut s linije, a u kontri je Boro došao do prvog gola.

Totenhem je veoma čudan klub, u šta smo se ove sezone uverili. Posle duge neporaženosti, usledila je serija od šest poraza, a za njom – četiri pobede. Sautempton je na Vajt Hart Lejnu deklasiran sa 5:1, uz het-trik Difoa i po jedan pogodak Kanutea i Kina.

U uvodnom meču kola Birmingem Siti je potvrdio potpunu prevlast u drugom po veličini gradu Britanije. “Plavi” su sa lakoćom savladali Vest Bromvič Albion sa 4:0, u drugom uzastopnom gradskom derbiju (2:1 protiv Vile pre šest dana).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve