Nova vest
Fudbal

Petak, 17.12.2004.

14:28

Ilić za B92: "Moglo i gore"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Partizana sastaće se u 1/16 finala kupa UEFA sa ukrajinskim Dnjeprom, odlučeno je žrebom u Nionu.

Crno-beli će biti domaćini u prvom duelu koji će se igrati 16. februara, dok je revanš na programu 24. februara.

Kapiten Saša Ilić priželjkivao je tim iz Holandije, ali nije u potpunosti nezadovoljan neatraktivnom, ali snažnom ekipom iz Dnjepropetrovska:

Dobili smo protivnika iz zemlje koja je u usponu i koja već nekoliko godina ima dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Neatraktivan protivnik, ali nama može da pomogne to što na taj meč izlaze iz priprema, što će za nas biti olakšavajuća okolnost. Ja sam lično priželjkivao neku holandsku ekipu, Fajenord ili AZ Alkmar. U svakom slučaju je ovo bolje nego Atletik Bilbao ili Štutgart. U svakom slučaju dolaze kaо neatraktivan protivnik.

Iako će na meč sa crno-belima doći direktno sa priprema koje će obaviti najverovatnije u toplijim krajevima, što je postala tradicija za klubove sa Istoka, veliki problem za Partizan može predstavljati revanš u Ukrajini po velikoj hladnoći i snegu:

“To će biti otežavajuća okolnost za nas, ali nećemo se obazirati na to. I ovde je vrlo hladno u to doba godine, ali ćemo morati da se spremimo da odigramo maksimalno u Beogradu“ rekao je Ilić za B92.

Fudbaler ukrajinskog Metalurga Bojan Neziri smatra da Partizanu neće biti nimalo lako sa Dnjeprom u šesnaestini finala Kupa UEFA.

"To je jako opasnoj ekipi. Igraju tri-četiri godine zajedno, u timu su samo Ukrajinci, nema igrača sa strane. U ekipi su i tri reprezentativca Ukrajine. Dnjepar igra napadački fudbal i igraju isto i na svom terenu i na strani", rekao je Neziri agenciji Beta.

On je dodao da Partizanu neće biti lako protiv Ukrajinske ekipe, ali je naglasio i da veruje u "crno-bele" i da će izboriti plasman u osminu finala Kupa UEFA.

Nezirijev tim, Metalurg ove sezone igrao je protiv Dnjepra u gostima i izborio nerešen rezultat 3:3, iako je tri puta na utakmici bio u vodjstvu.

Dnjepar je jesenji deo ukrajinskog prvenstva završio na šestom mestu sa 23 boda, 16 manje od vodećeg Šahtjora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve