Nova vest
Fudbal

Subota, 04.12.2004.

16:00

Kežman dokrajčio Njukasl

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na vrhu Premijer lige nema nikakvih promena posle 16. kola, s obzirom na to da su sve vodeće ekipe (Čelsi, Arsenal, Everton i Mančester Junajted) ostvarile pobede.

Posebnu pažnju privukao je meč na Stamford Bridžu, gde je Čelsi posle silovitog drugog poluvremena pobedio nemoćni Njukasl sa 4:0, uz prvi ligaški gol u sezoni Mateje Kežmana.

Dugo je Čelsi lomio otpor Njukasl Junajteda, a na kraju su presudili, naravno kvalitet, i bolja fizička pripremljenost domaćih fudbalera. Na Stamford Bridžu utakmicu je posmatralo tačno 42.328 gledalaca, a za prvi gol na utakmici zaslužan je najbolji igrač na terenu Frank Lampard. Igrao se 63. minut kada je vešto zahvatio lotu koju mu je „spustio“ Drogba.

U 69. minutu Drogba postiže gol sa desetak metara. Asistenciju Drogbi „vratio“ je Lampard. U 73. minutu Kežman, koji je od 61. minuta na terenu umesto Tiaga, bio je vrlo blizu postizanju gola. Posle akcije Arjena Robena, šutirao je  desnom nogom sa desne strane i pogodio prečku. Roben plasira u 89. minutu za 3:0. Asistirao je Dejmjan Daf sa leve strane.

Posle prekršaja golmana Njukasla Givena nad Dafom, sudija Stajls pokazao je na belu tačku. Na insistiranje Murinja, loptu je namestio Mateja Kežman, koji posle poteza u stilu Piksija Stojkovića i Davora Šukera postiže prvi gol u Premijer ligi za konačnih 4:0. Radost svih igrača, mada je utisak da se Drogba pored Kežmana najviše radovao, bila je neverovatna. Desetak sekundi kasnije sviran je kraj.

Arsenal je konačno odigrao jedan meč u skladu sa renomeom i savladao Birmingem sa 3:0. Dva gola na Hajberiju postigao je Tjeri Anri, a jedan Rober Pires. Prvi put za 16 meseci u klubu (kada su ligaški mečevi u pitanju) na golu londonskog kluba nije bilo Jensa Lemana, umesto koga je branio Manuel Almunija, bivši član Selte.

Everton je do pobede protiv Boltona došao posle velikog preokreta. Gosti su na Gudisonu dva puta vodili, pogocima Kevina Dejvisa. Ferguson i Gravesen doneli su dva izjednačenja, a presudio je odlični tuniski defanzivac Vonderersa Radi Đaidi, autogolom u 87. minutu.

Mančester Junajted je nastavio seriju odličnih igara, a ovoga puta na Old Trafordu je pao Sautempton (četvrti vezani trijumf u prvenstvu). Posle neuverljivog prvog dela Junajted je u drugom brzo slomio otpor “Svetaca”, golovima preporođenog Skolsa i Vejna Runija, a u finišu je pobedu zaokružio Ronaldo.

Vest Bromvič Albion je, kao i Bolton, imao dva puta prednost u Portsmutu, ali je na kraju poražen sa 3:2. Presudni pogodak postigao je Lomana Trezor Lua Lua u 88. minutu, pa Albion stoji na dnu tabele. Iznad njih je Norič Siti, koji je poražen od Fulama 1:0.

Aston Vila i Liverpul su remizirali 1:1, a u poslednjem meču dana Totenhem je zabeležio drugu vezanu pobedu posle šest poraza. “Pevci” su golom Robija Kina savladali domaći Blekburn sa 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve