Nova vest
Fudbal

Subota, 04.12.2004.

15:28

8 golova u Železniku, silna Zeta

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde zadržali su priključak sa Partizanom pošto su u derbiju 15. poslednjeg kola jesenjeg dela Meridian Prve lige SCG savladali u Železniku domaći tim rezultatom 5:3.

Po teškom terenu crveno-beli su bodove obezbedili praktično već početkom drugog poluvremena kada je Pantelić postigao gol glavom (svoj 13-ti u sezoni) za 1:4.

Do tog trenutka Zvezda je dominirala teškim terenom u Železniku (meč pratilo oko 2000 gledalaca po prohladnom vremenu) a nova tri boda najavio je Žigić sa dva pogotka u drugom i 14. minutu (prvi posle greske odbrane, drugi nogom posle odlične asistencije Pantelića).

Medjutim, domaći koji su najneprijatnije iznenadjenje jesenjeg dela, uzvraćaju lepim golom Damjanoviča, ali sve nade “lavova” pokopao je kiks Lomića koji je u 38.minutu skrenuo loptu koju je iz kornera izveo Marković u sopstvenu mrežu.

Zvezda je do četvrtog gola došla posle još jedne asistencije Pantelića i gola Krivokapića, a ubedljiv poraz domaći su ublažili u poslednjih 7 minuta.

Za razliku od Železnika koji je najneprijatnije iznenadjenje, Zeta ni u  poslednjem kolu jeseni nije propustila priliku da sakupi nove bodove i sa dva postignuta gola trijumfuje i u Smederevu, dok je Obilić uhvatio poslednji voz u borbi za opstanak posle bolje igre u gradskom derbiju i pobede nad OFK Beogradom na Vračaru rezultatom 2:0.

U nedelju se igraju poslednja dva meča ove jeseni: Radnički JP – Zemun i Partizan – Čukarički. Obe utakmice počinju u 13h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve