Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.11.2004.

22:54

Real dodelio peticu Levanteu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dvanaest minuta vrhunskog fudbala bilo je dovoljno madridskom Realu da deklasira Levante u pretposlednjem meču 13. kola Primere. Real je od 43. do 55. minuta dao četiri gola u pobedi od 5:0 i ponovo je spustio zaostatak za Barselonom na jednu cifru.

Najuzbudljiviji meč dana viđen je u La Korunji, gde Depor nije uspeo da slomi otpor Sosijedada. Ekipa iz Baskije gubila je sa 2:0, ali je golovima Nihata i Darka Kovačevića prilično rano uspela da stigne do izjednačenja.

Posle Reala najubedljiviju pobedu ostvarila je Osasuna, koja je sa 4:1 savladala Sevilju, gotovo je dostigavši na tabeli. Među četiri strelca ne nalazi se ime rekordera po broju utakmica za našu selekciju Sava Miloševića.

Real je do pobede došao zahvaljujući fenomenalnoj saradnji Bekama i Ronalda. Madriđani su zbog povrede bili lišeni usluga Zinedina Zidana, ali je upravo ovaj meč pokazao da tim sa Bernabeua može da igra vrhunski i bez osnovnog plejmejkera. Prostor koji mu se otvorio odlično je iskoristio Guti, koji je asistirao Ovenu za završni peti gol.

Betis se probio na četvrto mesto, nastavkom serije sjajnih rezultata. Deseti meč bez poraza završen je trijumfom protiv Viljareala od 2:1. Briljirao je Oliveira, strelac oba gola za “zeleno-bele”. Protivnik Partizana u ligi Kupa UEFA (u četvrtak gostuju u Humskoj) smanjio je preko Gvajrea, ali je Betis bio potpuno dominantan tokom meča. Tako je aristokratski tim prestigao lokalne rivale na internoj seviljskoj mini-tabeli.

Albasete je ostvario sjajnu pobedu u gostima protiv Malage, a Numansija je savladala Saragosu u Soriji rezultatom 2:1. U poslednjem meču kola šampioni iz Valensije lako su savladali Maljorku – 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve