Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.11.2004.

20:50

Pobeda Šalkea, remi u Hanoveru

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobedom od 2:1 protiv Arminije na AufŠalke Areni ekipa iz Gelzenkirhena nastavila je trku sa minhenskim Bajernom za šampiona Bundeslige. U drugom meču dana Hanover i Štutgart igrali su bez golova.

Vestfalski derbi počeo je neugodno po domaćina. U 20. minutu ekipa iz Bilefelda pokazala je ono što tokom cele sezone najbolje radi – brzom izmenom pasova (šest igrača učestvovalo u akciji) izbačena je kompletna odbrana domaćina, a Ridiger Kauf nije ostavio nikakvu nadu Franku Rostu.

Prepuna Arena radovala se veoma brzo – samo osam minuta kasnije Ebe Sand šalje loptu za Gruzijca Levana Kobiašvilija i mogla se videti radost na licu Ralfa Rangnika. Preokret je bio potpun u 38. minutu, kada je Ailtonova levica poslala loptu u mrežu gostujućeg tima.

Početkom drugog poluvremena Kristijan Poulsen u šesnaestercu ruši Patrika Ovomojelu. Penal je izveo Detlef Damajer, ali je Frank Rost lako odbio njegov udarac. Šalke 04 je došao do desete pobede u sezoni (devete u Rangnikovoj eri) i nalazi se na dva boda iza Bajerna, uz pristojna tri boda viška u odnosu na Štutgart i Volfzburg.

Na Niderzaksenu odbrane su odnele potpunu pobedu nad napadačima. Početak meča bio je veoma spor i lišen bilo kakve agresivnosti, a prvi su se iz učmalosti probudili gosti. Tokom prvog poluvremena brazilac Kakau imao je tri prilike za gol, ali je svaki put osujećen.

Domaća ekipa imala je do poluvremena dve šanse, ali je u drugom poluvremenu bila bliža pobedi. Najopasniji je bio Silvio Šrot, čiji je udarac iz velike daljine Timo Hildebrant uspeo da zaustavi. Obe ekipe su na taj način propustile priliku da uhvate priključak sa vodećim tandemom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve