Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.11.2004.

20:23

I Bakini pozitivan na kokain

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Disciplinska komisija italijanske fudbalske lige kaznila je u četvrtak igrača sredine terena Breše Džonatana Bakinija zabranom igranja od devet meseci, pošto je bio pozitivan na kokain.

Komisija je saopštila je Bakini bio pozitivan na kokain na testu, koji je izvršen 22. septembra posle utakmice protiv Lacija u Seriji A.

Bakini je negirao da je ikad koristio kokain, a njegova odbrana je tvrdila da je fudbaler žrtva pića koje mu je podmetnuo stranac. Bakini je suspendovan, jer u to vreme nikome nije prijavio sumnju da mu je piće podmetnuto.

Fudbaler Breše nastupio je u jednom meču za reprezentaciju Italije, a igrao je i za Udineze, Parmu i Juventus.

Ovo je već treći sličan slučaj u poslednjih mesec dana. Fudbalska asocijacija (FA) Engleske kaznila je ranije ovog meseca rumunskog napadača Adrijana Mutua sa sedam meseci neigranja, takođe zbog korišćenja kokaina. Mutuov klub Čelsi otpustio ga je nakon suspenzije. Iz istih razloga, fudbalski savez Belgije kaznio je napadača Standarda iz Liježa Grka Aleksandrosa Kaklamanosa sa pet meseci zabrane igranja.

Svetska fudbalska organizacija (FIFA) za takve prekršaje preporučuje najmanje šest meseci suspenzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve