Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.11.2004.

18:58

Lusijano Figeroa u Viljarealu

Izvor: B92, AP

Autor:B92, AP

Default images

Španski fudbalski prvoligaš Viljareal potpisao je ugovor sa napadačem argentinske reprezentacije Lusijanom Figeroom, saopštio je član Primere.

Taj 23-godišnji igrač, koji je došao iz meksičkog Krus Asula, potpisao je ugovor na pet i po godina, a španski mediji navode da je plaćen oko tri miliona evra.

Figeroa je karijeru počeo u Rosario Sentralu, gde je postao najbolji strelac argentinskog šampionata. Prvi deo prošle sezone neuspešno je proveo na pozajmici u engleskom Birmingem Sitiju, za koji je odigrao samo jedno poluvreme, pre nego što je prodat popularnom kluibu iz Siudad de Meksika.

Mladi napadač bi trebalo da popuni prazninu nastalu posle odlaska Sonija Andersona u katarski Al Rajan prošlog meseca. Figeroa će se za mesto u startnoj postavi boriti sa Hose Marijem i bivšim napadačem Mančester Junajteda Dijegom Forlanom.

Figeroa je drugi Argentinac koji je došao u Viljareal poslednjih nedelja, pošto je defanzivac Huan Pablo Sorin potpisao troipogodišnji ugovor početkom meseca.

Viljareal je trenutno 13. u Primeri, a igra i u ligi Kupa UEFA, u kojoj mu je jedan od rivala u grupi Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve